Науковці назвали продукт, який допоможе сповільнити старіння: секрет полягає в особливій речовині
Дослідження Королівського коледжу Лондона засвідчило, що темний шоколад містить теобромін – речовину, яка потенційно здатна уповільнювати біологічне старіння. У межах наукової роботи було проаналізовано дані понад 1600 учасників, у яких порівнювали рівень теоброміну в крові та біологічний вік організму. Про це повідомив Express.
Біологічний вік відображає реальний стан здоров’я, а не кількість прожитих років. Зокрема, 45-річна людина могла мати біологічний вік 35 років за умови високих показників теоброміну.
Професорка Джордана Белл пояснила значення відкриття.
«Наше відкриття показує зв’язок між компонентами темного шоколаду та збереженням молодості. Це не означає, що потрібно їсти більше шоколаду, але допомагає зрозуміти вплив харчування».

Шоколад. Фото: freepik
Науковці також аналізували вплив какао та кофеїну, однак омолоджуючі властивості були зафіксовані лише у теоброміну. Окрім потенційного впливу на старіння, ця речовина має антиоксидантні властивості, позитивно впливає на кровообіг і когнітивні функції.
Доктор Рамі Саад наголосив, що відкриття «може стати основою для нових досліджень старіння та профілактики різних захворювань». Фахівці радять обирати темний шоколад із вмістом какао не менше 70% і без надлишку цукру.
Читайте по темі
- Шоколад може бути не просто смачним, а ще й корисним: що вдалося з'ясувати вченим з Великої Британії.
- Смак, що працює на роки: як шоколад і кава впливають на молодість організму.
- «Радимо утриматися»: дубайський шоколад не відповідає британським стандартам якості – у чому причина.