«Радимо утриматися»: дубайський шоколад не відповідає британським стандартам якості – у чому причина
Фахівці британського агентства з харчових стандартів (FSA) випустили термінове попередження після того, як у складі низки продуктів, зокрема й дубайському шоколаді, виявили незадекларовані алергени.
Перевірки FSA показали, що багато виробників ігнорують правила маркування, не вказуючи інгредієнти, що можуть викликати гостру реакцію.
«Деякі продукти [дубайський шоколад] містять арахіс і кунжут, що не вказано на етикетці. Якщо ви купуєте подарунок для людини, яка страждає на алергію, ми радимо утриматися від придбання цих продуктів. Це стосується всіх видів алергії, а не лише алергії на арахіс і кунжут», – цитує директорку з питань політики FSA Ребекку Садворт The Independent.
Представники Інституту стандартів торгівлі (CTSI) наголошують, що приховування складу є прямим порушенням закону.
Читайте по темі
- Проблемний дубайський шоколад: польські вчені виявили в екзотичних солодощах приховану загрозу – це не ціна.
- Вчені з Королівського коледжу Лондона (Велика Британія) з'ясували, що шоколад може сповільнювати старіння на молекулярному рівні, особливо гіркий.
- В українських магазинах і ресторанах з’явився незвичний десерт – шоколадний батончик із начинкою у вигляді справжніх личинок жуків.