Ектор Хіменес-Браво показав, що сьогодні буде їсти: рецепт колумбійського суп Ахіако від зірки «МастерШефу»

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
67
1 голос
Ектор Хіменес-Браво показав, що сьогодні буде їсти: рецепт колумбійського суп Ахіако від зірки «МастерШефу»
Ектор Хіменес-Браво. Фото: Instagram
Суддя «МастерШефу» Ектор Хіменес-Браво у сторіс показав, що сьогодні їстиме борщ. Проте кулінар також нагадав українцям про традиційний колумбійський суп Ахіако, яким поділився за власним рецептом.

Відомий шеф-кухар та телеведучий Ектор Хіменес-Браво вирішив поєднати українські та колумбійські кулінарні традиції.

У своєму Instagram він показав, що їстиме на обід український борщ. Водночас кулінар поділився детальним рецептом однієї з найпопулярніших страв його батьківщини – супу Ахіако.

Ектор Хіменес-Браво показав, що сьогодні буде їсти. Скрин: Instagram

Як відомо, Ахіако в Колумбії має такий самий статус, як борщ в Україні. Це страва, яку готують у родинах, коли збираються разом, і яка є символом домашнього тепла.

Інгредієнти

  • 2 великі курячі грудки, з кістками та шкіркою; 
  • 1 великий лук (грубо нарізаний); 
  • 5 зубчиків чесноку (грубо подрібнених); 
  • 1 ст. великої солі; 
  • 1 ст. меленого перцю; 
  • 2 ст. оливкової олії; 
  • 4 склянки курячого бульйону; 
  • 0,5 кг картопля; 
  • 1,5 склянки заморожених ядер кукурудзи; 
  • 1 пучок кінзі, зі стеблами (добре промити і перев'язати); 
  • 1 пучок зеленої цибулі (проміти та перев'язати); 
  • 2 ст. сушеного орегано; 
  • 2 авокадо (без кісточок, очищених від шкірки та тонко нарізаних); 
  • 1/2 склянки сметани або крем-сиру; 
  • 1/2 склянки подрібненого листя кінзі; 
  • 2 ст. л. каперсів (подрібнених). 

Приготування

  1. Помістіть курку у скляний або керамічний посуд. Зверху лук, чеснок, сіль і перець. 
  2. Накрийте кришкою та поставте в холодильник на 8-24 години. Курка має добре промаринуватись. 
  3. Нагрійте оливкову олію у важкому посуді з кришкою на 4 літри на середньому вогні. 
  4. Додайте курку з її маринадом і підрум'яніть шкірну сторону, приблизно 6 хвилин. 
  5. Налийте бульйон і зробіть вогонь сильніше. 
  6. Коли суміш закипить, зменшіть вогонь до середньослабкого, потім накрийте кришкою і тушкуйте. Варити, доки курка не стане м'якою, 30 хвилин. 
  7. Перекладіть курку на окрему тарілку. Бульйон відставте. 
  8. Коли охолоне достатньо, зніміть шкіру з курки і викиньте. Курячі грудки наріжте або порвіть на смужки, а кістки викиньте. 
  9. Помістіть картофель у казан із залишками рідини. Накрийте кришкою та варіть близько 5 хвилин. 
  10. Додайте кукурудзу, кінзу, зелений лук та орегано. Тушіть 20 хвилин або поки картопля не стане м'якою, але не пережареною. 
  11. Вийміть кінзу та зелений лук, а курку поверніть у ємність. Тушіть ще кілька хвилин, поки курка не прогріється. 
  12. Подавати з авокадо, сметаною та зеленню. 

Суп Ахіако. Скрин: Instagram

Читайте також: «Дуже сливовий пиріг»: суддя «МастерШеф» Ярославський приготував смачний десерт разом із співачкою Tayanna