Ектор Хіменес-Браво показав, що сьогодні буде їсти: рецепт колумбійського суп Ахіако від зірки «МастерШефу»

Суддя «МастерШефу» Ектор Хіменес-Браво у сторіс показав, що сьогодні їстиме борщ. Проте кулінар також нагадав українцям про традиційний колумбійський суп Ахіако, яким поділився за власним рецептом.
Відомий шеф-кухар та телеведучий Ектор Хіменес-Браво вирішив поєднати українські та колумбійські кулінарні традиції.
У своєму Instagram він показав, що їстиме на обід український борщ. Водночас кулінар поділився детальним рецептом однієї з найпопулярніших страв його батьківщини – супу Ахіако.
Ектор Хіменес-Браво показав, що сьогодні буде їсти. Скрин: Instagram
Як відомо, Ахіако в Колумбії має такий самий статус, як борщ в Україні. Це страва, яку готують у родинах, коли збираються разом, і яка є символом домашнього тепла.
Інгредієнти
- 2 великі курячі грудки, з кістками та шкіркою;
- 1 великий лук (грубо нарізаний);
- 5 зубчиків чесноку (грубо подрібнених);
- 1 ст. великої солі;
- 1 ст. меленого перцю;
- 2 ст. оливкової олії;
- 4 склянки курячого бульйону;
- 0,5 кг картопля;
- 1,5 склянки заморожених ядер кукурудзи;
- 1 пучок кінзі, зі стеблами (добре промити і перев'язати);
- 1 пучок зеленої цибулі (проміти та перев'язати);
- 2 ст. сушеного орегано;
- 2 авокадо (без кісточок, очищених від шкірки та тонко нарізаних);
- 1/2 склянки сметани або крем-сиру;
- 1/2 склянки подрібненого листя кінзі;
- 2 ст. л. каперсів (подрібнених).
Приготування
- Помістіть курку у скляний або керамічний посуд. Зверху лук, чеснок, сіль і перець.
- Накрийте кришкою та поставте в холодильник на 8-24 години. Курка має добре промаринуватись.
- Нагрійте оливкову олію у важкому посуді з кришкою на 4 літри на середньому вогні.
- Додайте курку з її маринадом і підрум'яніть шкірну сторону, приблизно 6 хвилин.
- Налийте бульйон і зробіть вогонь сильніше.
- Коли суміш закипить, зменшіть вогонь до середньослабкого, потім накрийте кришкою і тушкуйте. Варити, доки курка не стане м'якою, 30 хвилин.
- Перекладіть курку на окрему тарілку. Бульйон відставте.
- Коли охолоне достатньо, зніміть шкіру з курки і викиньте. Курячі грудки наріжте або порвіть на смужки, а кістки викиньте.
- Помістіть картофель у казан із залишками рідини. Накрийте кришкою та варіть близько 5 хвилин.
- Додайте кукурудзу, кінзу, зелений лук та орегано. Тушіть 20 хвилин або поки картопля не стане м'якою, але не пережареною.
- Вийміть кінзу та зелений лук, а курку поверніть у ємність. Тушіть ще кілька хвилин, поки курка не прогріється.
- Подавати з авокадо, сметаною та зеленню.
Суп Ахіако. Скрин: Instagram
- Нагадаємо, нещодавно Хіменес-Браво поділився рецептом справжньої італійської вечері. Для страви він використав пасту у формі мушель, соковитий соус із фаршем та ароматні спеції.
Читайте також: «Дуже сливовий пиріг»: суддя «МастерШеф» Ярославський приготував смачний десерт разом із співачкою Tayanna