Канадська дієтологиня розповіла, як знизити ризик розвитку деменції: від якого продукту точно варто відмовитися

Наталі Ламб повідала, що високий рівень цукру в крові підвищує вироблення бета-амілоїду в мозку. У міру підвищення рівня цукру в крові збільшується необхідна кількість інсуліну. Фермент, який розкладає інсулін, працює також і з бета-амілоїдами. Однак підвищений рівень інсуліну змушує фермент змістити пріоритети в його бік.
Саме бета-амілоїдні білки злипаються, утворюючи бляшки, які блокують реакції і викликають хворобу Альцгеймера, найбільш поширену форму деменції. Тож, від цукру людям похилого та передпенсійного віку точно варто відмовитися чи бодай зменшити дозу його споживання до мінімуму.
Гарною профілактикою деменції також є так зване переривчасте голодування. Річ у тому, що під час утримання від їжі фермент, що руйнує інсулін, може зосередитися на амілоїдних білках. Крім цього, такий вид голодування підвищує чутливість до інсуліну і знижує окислювальний стрес.
Також місис Ламб зазначає, що варто вживати більше рослин, які багаті поліфенолами. Мова про горіхи, цитрусові, ягоди, листову зелень, злаки та оливкову олію. Йдеться у матеріалах дослідження опублікованих у Canadian Journal of Psychiatry.
🔥 Читайте також: «Може бути доцільною»: швецькі вчені з'ясували, якої смачної дієти слід дотримуватися, щоб не мати ожиріння.