Популярний молочний продукт виявився не таким корисним, як здається: що треба знати покупцям

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
3217
6
2 голоси
Популярний молочний продукт виявився не таким корисним, як здається: що треба знати покупцям
Йогурт. Фото ілюстративне: Freepik
Дізнайтеся, як обрати йогурт, який справді підтримає організм, і на що варто звертати увагу в магазинах, аби отримати максимальну користь під його вживання.

Йогурт давно увійшов у раціон багатьох людей і вважається корисним кисломолочним продуктом. Багато хто сподівається, що він підтримає здоров'я, покращить травлення та стане частиною збалансованого харчування.

Проте далеко не всі йогурти однаково корисні, повідомляє Зелена Газета.

Чому йогурти можуть бути не такими корисними, як інші молочні продукти?

  • Багато магазинних йогуртів далекі від класичного рецепта. Замість простого ферментованого молока виробники часто додають ароматизатори та підсолоджувачі, полуницю, малину, ваніль або шоколад, щоб продукт виглядав апетитно і продавався краще.
  • Ще один нюанс – структура йогурту. Щоб зробити його густішим і кремоподібним, додають різні стабілізатори, наприклад, карагенан, камеді або модифікований крохмаль. Деякі з них, навіть якщо упаковка запевняє «без ГМО», можуть навантажувати підшлункову та іноді шкодити травленню.
  • Європейські споживчі організації провели дослідження 180 популярних йогуртів і дійшли висновку, що більшість магазинних продуктів практично не приносять користі.
  • Більшість добавок експерти назвали марними, а користь вітамінів та мінералів у більшості випадків не підтверджена.

Але це не означає, що йогурт слід виключати повністю. Справжня користь ховається в натуральних та білкових варіантах. Йогурти з високим вмістом білка і мінімумом цукру можуть стати чудовим доповненням до раціону.

Наприклад, грецький йогурт славиться великою кількістю білка та кальцію, а ісландський скір корисний для травлення і довше дарує відчуття ситості. Є й спеціальні протеїнові йогурти, які містять до 25 грамів білка на порцію, що робить їх ідеальним перекусом після тренування.