Від передчасної смерті може врятувати продукт, який є в кожного українця у холодильнику: це не сало

Науковці з університету Монаша проаналізували дані понад вісім тисяч даних про здоров'я літніх людей з Австралії та США й з'ясували, який продукт сприяє їх довголіттю.
Регулярне вживання звичайних курячих яєць може знизити ризик передчасної смерті, зокрема від хвороб серця та судин. Про це повідомили вчені з університету Монаша (Австралія).
Результати багаторічних наукових досліджень показали, що ті, хто їв яйця 1–6 разів на тиждень, мали на 29% нижчий ризик смерті від серцево-судинних захворювань і на 17% нижчий ризик передчасної смерті загалом.
А у людей, які поєднували здоровий спосіб життя зі споживанням яєць кілька разів на тиждень, ризик серцевих хвороб був меншим на 44%.
При цьому позитивний ефект не залежав від рівня холестерину чи жирів у крові. Втім, науковці зауважують, щоб офіційно радити літнім людям включати яйця у раціон, потрібні додаткові клінічні дослідження.
- Більшість людей любить варені яйця, але часто складно визначити, коли вони вже готові. Експерт Генрі О'Коннор розповів простий спосіб, який допоможе безпомилково визначити ступінь готовності.
- Медики з національної служби охорони Здоров’я Великої Британії назвали найкорисніші та найшкідливіші способи приготування курячих яєць, якими снідають мільйони людей по всьому світу.