Від передчасної смерті може врятувати продукт, який є в кожного українця у холодильнику: це не сало

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1203
1 голос
Від передчасної смерті може врятувати продукт, який є в кожного українця у холодильнику: це не сало
Яйце на тарілці: Blogspot.com
Науковці з університету Монаша проаналізували дані понад вісім тисяч даних про здоров'я літніх людей з Австралії та США й з'ясували, який продукт сприяє їх довголіттю.

Регулярне вживання звичайних курячих яєць може знизити ризик передчасної смерті, зокрема від хвороб серця та судин. Про це повідомили вчені  з університету Монаша (Австралія).

Результати багаторічних наукових досліджень показали, що ті, хто їв яйця 1–6 разів на тиждень, мали на 29% нижчий ризик смерті від серцево-судинних захворювань і на 17% нижчий ризик передчасної смерті загалом.

А у людей, які поєднували здоровий спосіб життя зі споживанням яєць кілька разів на тиждень, ризик серцевих хвороб був меншим на 44%.

При цьому позитивний ефект не залежав від рівня холестерину чи жирів у крові. Втім, науковці зауважують, щоб офіційно радити літнім людям включати яйця у раціон, потрібні додаткові клінічні дослідження.