Експерт розкрив секрет, як дізнатися, що яйце вже зварилося: ось який простий лайфхак він назвав

Варені яйця залишаються одним з найпопулярніших сніданків у світі, але навіть досвідчені кулінари іноді не можуть зрозуміти, чи вже зварене яйце. Видання Express поділилося порадою фахівця, яка допоможе розібратися у цьому питанні.
Творець бренду Better Eggs, експерт Генрі О'Коннор пояснив, що перевірити ступінь готовності яйця дуже просто. Потрібно лише покласти його на рівну поверхню – наприклад, стільницю або обробну дошку – і обережно покрутити. Якщо яйце обертається плавно і рівномірно, воно зварене круто, а якщо хитається – усередині ще рідина.
«М’яке або сире яйце містить усередині рідину, яка ворушиться під час обертання яйця, порушуючи його рівновагу та змушуючи його перехилятися. Тоді як зварене круто яйце є твердим повністю, і тому воно обертається рівномірно. Це розумний елемент кухонної фізики», – зазначив О’Коннор.
Також експерт додав, що такі методи, як струшування чи занурення у воду, не настільки точні. Але існує ще один лайфхак – перевірка свіжості. Для цього потрібно опустити яйце у воду: якщо воно тоне – свіже, стоїть вертикально – варто з’їсти швидше, а якщо спливає – зіпсоване.
- Раніше ми писали, що О’Коннор поділився секретом приготування ідеальних смажених яєць без олії та масла. Для цього знадобиться лише один простий інгредієнт – жирні вершки.