Антиоксидантна сила: вчені назвали головний продукт для хорошої роботи мозку

Аватар Олег Норов Олег Норов
1304
3
1 голос
Антиоксидантна сила: вчені назвали головний продукт для хорошої роботи мозку
Збалансований сніданок. Фото: pixabay
Трьох неврологів запитали, які продукти найкраще підтримують роботу мозку. Всі вони відповіли однаково: регулярне вживання ягід допомагає зберегти пам’ять і уповільнити старіння.

Здорове харчування безпосередньо впливає на роботу мозку та швидкість його старіння. Як зазначають фахівці, правильна дієта може стати інструментом для збереження когнітивних функцій і якості життя у довгостроковій перспективі.

Американське видання EatingWell опитало трьох неврологів, і всі вони назвали один продукт, який варто включати до раціону щодня, — ягоди. Незалежно від виду, чорниця, малина, ожина чи полуниця мають потужний позитивний вплив на мозок.

Яскраві відтінки ягід свідчать про високий вміст флавоноїдів — рослинних пігментів із антиоксидантними властивостями. Вони зменшують запалення, покращують взаємодію між клітинами мозку та захищають нейрони від пошкоджень.

Особливу роль відіграють антоціани — флавоноїди з нейропротекторною дією, які підтримують пам’ять і знижують ризик вікового когнітивного спаду. Саме тому ягоди стали головною рекомендацією неврологів для щоденного раціону.