Антиоксидантна сила: вчені назвали головний продукт для хорошої роботи мозку

Здорове харчування безпосередньо впливає на роботу мозку та швидкість його старіння. Як зазначають фахівці, правильна дієта може стати інструментом для збереження когнітивних функцій і якості життя у довгостроковій перспективі.
Американське видання EatingWell опитало трьох неврологів, і всі вони назвали один продукт, який варто включати до раціону щодня, — ягоди. Незалежно від виду, чорниця, малина, ожина чи полуниця мають потужний позитивний вплив на мозок.
Яскраві відтінки ягід свідчать про високий вміст флавоноїдів — рослинних пігментів із антиоксидантними властивостями. Вони зменшують запалення, покращують взаємодію між клітинами мозку та захищають нейрони від пошкоджень.
Особливу роль відіграють антоціани — флавоноїди з нейропротекторною дією, які підтримують пам’ять і знижують ризик вікового когнітивного спаду. Саме тому ягоди стали головною рекомендацією неврологів для щоденного раціону.
- Ми писали, що збалансоване й здорове харчування, а не лише шоколад і снеки можуть дієво допомогти заспокоїти нерви та відновити внутрішній спокій.
- А для того, щоб зберегти ясний розум до глибокої старості достатньо всього дві речі – мати оптимізм та якісний сон!