Не яблука і не слива: названо найкорисніший фрукт, який рекомендується вживати у вересні

З початком осені зростає ризик сезонних застуд, а зниження температури та активне поширення вірусів і бактерій стають справжнім випробуванням для організму.
Саме тому лікарі радять у вересні приділити особливу увагу зміцненню імунної системи.
Читайте також: Названо топ-6 фруктів, які боряться із запаленням: ось що треба їсти, щоб не було хронічних захворювань
Одним із доступних і водночас ефективних способів підтримати здоров’я є регулярне вживання груш. З вересня в Україні стартує сезон цих фруктів, які багаті на клітковину, вітаміни та антиоксиданти.
Дієтологи радять їсти їх разом зі шкіркою, адже саме там зосереджені поліфеноли та кверцетин – потужний антиоксидант, що допомагає знижувати артеріальний тиск і рівень «поганого» холестерину.
- Дослідження свідчать: щоденне споживання двох груш протягом трьох місяців може зменшити ризик серцево-судинних хвороб у людей із метаболічним синдромом.
- Крім того, клітковина, якою багаті ці фрукти, позитивно впливає на роботу кишківника, зменшує ймовірність закрепів і підтримує баланс мікрофлори.
- Раніше ми писали, що дієтологиня назвала топ-9 продуктів, які спалюють жир на животі.
Читайте також: Здоров'я після 40: які зміни в організмі мають насторожити і на що треба звернути увагу