Названо топ-6 фруктів, які боряться із запаленням: ось що треба їсти, щоб не було хронічних захворювань

Запальні процеси часто виникають через оксидативний стрес. Експерти Eatingwell назвали шість фруктів, що завдяки антиоксидантам допомагають зменшити його наслідки.
Оксидативний стрес виникає тоді, коли надлишок «вільних радикалів» ушкоджує клітини. Це може спричиняти хронічні запалення та серйозні захворювання. Джерелами такого стану стають забруднене довкілля, погане харчування, стрес чи ліки.
Втім, ситуацію можна поліпшити, якщо забезпечити організм антиоксидантами. Вчені виділили шість фруктів, що найефективніше протидіють запаленню, повідомив Eatingwell.
Топ-6 фруктів, які боряться із запаленням
- Чорниця містить до 9 ммоль антиоксидантів у 100 г і відома своїми антоціанами, що захищають мозок та серце.
- Гранат багатий на пунікалагін, який позитивно впливає на серцево-судинну систему та запальні процеси.
- Вишня здатна поліпшувати сон і має легкий протизапальний ефект. У 100 г міститься близько 7 ммоль антиоксидантів.
- Ожина насичена вітамінами А та С, а також сполуками, що блокують прозапальні молекули.
- Ягоди годжі містять зеаксантин, важливий для зору, та допомагають регулювати цукор у крові.
- Малина багата антиоксидантами, що борються з оксидативним стресом.
Відзначимо, що регулярне вживання цих фруктів підтримує здоров’я та знижує ризик хронічних хвороб.
- Раніше ми писали, що дієтологиня назвала топ-9 продуктів, які спалюють жир на животі.