Не тільки лосось: дієтологи сказали, які рибні консерви варто їсти і чому

Дієтологи радять додавати в раціон кілька видів рибних консервів, адже вони багаті білком, омега-3 і вітамінами, та назвали список топ-5 найкорисніших із них.
Рибні консерви – важливе джерело білка, омега-3, вітаміну D і кальцію. Всі ці речовини є надзвичайно важливими для здоров’я людини. Сайт Verywellhealth.com підготував і назвав п’ятірку найкорисніших рибних консерв.
Топ-5 найкорисніших рибних консерв
- Сардини – 24,6 г білка на 100 г, 982 мг омега-3, 30% добової норми вітаміну D та заліза. Мають низький вміст ртуті.
- Лосось – одне з небагатьох джерел вітаміну D3, що підтримує імунітет і кістки. У 100 г — 1227 мг омега-3, 22% добової норми вітаміну D і 55% селену.
- Тунець – багатий на білок, але деякі види містять ртуть, тож обирайте світлий тунець і смугастого.
- Скумбрія – джерело вітаміну B12 і омега-3, з меншим рівнем ртуті, ніж у тунця.
- Анчоуси – багаті кальцієм завдяки кісткам, є корисною альтернативою обробленому м’ясу.
Нагадаємо, що раніше ми повідомляли рецепт ідеальної копченої скумбрії від Володимира Ярославського.
- Також писали, що вчені з Австралії розповіли, чи шкідливо щоденно снідати яєчнею.
- Крім того, застерігали, з чим краще не поєднувати кавуни.