Секрет ідеальної копченої скумбрії: рецепт від Володимира Ярославського, який вражає

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
261
1 голос
Секрет ідеальної копченої скумбрії: рецепт від Володимира Ярославського, який вражає
Скумбрія. Ілюстративна світлина. Фото: shuba.life
Володимир Ярославський поділився рецептом копченої скумбрії, яку легко приготувати вдома на грилі або в коптильні. Завдяки правильному маринаду й температурі риба виходить соковитою та ароматною.

Володимир Ярославський, знаний кухар та суддя шоу «МастерШеф», розповів, як приготувати смачну копчену скумбрію власноруч, використовуючи сучасний вуличний гриль з функцією копчення.

За його словами, домашня риба виходить не менш ароматною та ніжною, ніж у професійних закладах, а процес приготування є простим і доступним.

Інгредієнти

Потрібно:

  • На 1 кг почищеної скумбрії:

Маринад:

  • 1 л води
  • 50 г солі
  • 10 г цукру
  • спеції за бажанням - 1 ст. ложка (я додавав коріандр, фенхель та духмяний перець)

Приготування

  1. Беремо заморожену рибу. Слідкуємо, щоб вона мала гарний вигляд, була чистою, без льоду і без пошкоджень. Розморожую в холодильнику, а чищу ще трохи підмороженою - так набагато легше видалити нутрощі.
  2. Обов’язково знімаємо чорну плівку всередині. Добре промиваємо в холодній воді.
  3. Зважуємо рибу і в пропорції готуємо маринад. Треба, щоб риба пробула в ньому повністю занурена 2 доби в холодильнику. За цей час вона просолюється, стає більш вологою, щільнішою і набуває смаку.
  4. Перед приготуванням дістаємо рибу з маринаду, просушую серветкою, трохи змащуємо олією і ставимо в розігрітий гриль: 75°C на 1 годину 20 хв.

Нагадаємо, нещодавно Ярославський розповів, як приготувати соковиту котлету по-київськи з простих інгредієнтів, дотримуючись усіх нюансів класичного рецепта.

Читайте також: Лише чотири інгредієнти: простий рецепт домашнього «Живчику» з яблук, який врятує у найпекельнішу спеку