Секрет ідеальної копченої скумбрії: рецепт від Володимира Ярославського, який вражає

Володимир Ярославський поділився рецептом копченої скумбрії, яку легко приготувати вдома на грилі або в коптильні. Завдяки правильному маринаду й температурі риба виходить соковитою та ароматною.
Володимир Ярославський, знаний кухар та суддя шоу «МастерШеф», розповів, як приготувати смачну копчену скумбрію власноруч, використовуючи сучасний вуличний гриль з функцією копчення.
За його словами, домашня риба виходить не менш ароматною та ніжною, ніж у професійних закладах, а процес приготування є простим і доступним.
Інгредієнти
Потрібно:
- На 1 кг почищеної скумбрії:
Маринад:
- 1 л води
- 50 г солі
- 10 г цукру
- спеції за бажанням - 1 ст. ложка (я додавав коріандр, фенхель та духмяний перець)
Приготування
- Беремо заморожену рибу. Слідкуємо, щоб вона мала гарний вигляд, була чистою, без льоду і без пошкоджень. Розморожую в холодильнику, а чищу ще трохи підмороженою - так набагато легше видалити нутрощі.
- Обов’язково знімаємо чорну плівку всередині. Добре промиваємо в холодній воді.
- Зважуємо рибу і в пропорції готуємо маринад. Треба, щоб риба пробула в ньому повністю занурена 2 доби в холодильнику. За цей час вона просолюється, стає більш вологою, щільнішою і набуває смаку.
- Перед приготуванням дістаємо рибу з маринаду, просушую серветкою, трохи змащуємо олією і ставимо в розігрітий гриль: 75°C на 1 годину 20 хв.
Нагадаємо, нещодавно Ярославський розповів, як приготувати соковиту котлету по-київськи з простих інгредієнтів, дотримуючись усіх нюансів класичного рецепта.
Читайте також: Лише чотири інгредієнти: простий рецепт домашнього «Живчику» з яблук, який врятує у найпекельнішу спеку