Лише чотири інгредієнти: простий рецепт домашнього «Живчику» з яблук, який врятує у найпекельнішу спеку

Аватар Уляна Виноградова Уляна Виноградова
6
1 голос
Лише чотири інгредієнти: простий рецепт домашнього «Живчику» з яблук, який врятує у найпекельнішу спеку
Домашній напій з яблук. Фото: Смачно
У літню пору, коли хочеться чогось прохолодного, не обов'язково йти в магазин за напоями. Їх можна приготувати вдома з фруктів, що саме доспівають у саду.

Напій «Живчик» можна легко приготувати вдома. Корисний та освіжаючий він стане чудовою альтернативою магазинному  — без консервантів і з мінімумом інгредієнтів.

Окрім того, така смакота готується дуже просто і швидко — лише за 30 хвилин + настоювання, а її харчова цінність на 100 г всього-на-всього 37 ккал

Інгредієнти:

  1. Яблука (нарізані пластинами) — приблизно на 5-літрове відро
  2. Окріп — 5 л
  3. Цукор — 300 г
  4. Лимонна кислота — 0,5 ч. л.

Читайте також: Квас із чорнобривцями: Клопотенко показав рецепт приготування освіжаючого літнього напою

Як приготувати домашній «Живчик»?

  • Яблука помийте, наріжте пластинами (не очищаючи від шкірки та не видаляючи серцевину).
  • Викладіть яблука у велику каструлю або відро, залийте окропом.
  • Накрийте кришкою та залиште настоюватися на 24 години при кімнатній температурі.
  • Через добу процідіть напій через дрібне сито або марлю, яблука викиньте.
  • Додайте цукор і лимонну кислоту, добре перемішайте.
  • Доведіть напій до кипіння і варіть 3–5 хвилин.
  • Розлийте у чисті банки або пляшки, щільно закрийте та остудіть.
  • Зберігайте у холодильнику.

Корисні поради для господинь

Яблука не потрібно очищати або вирізати насіння — усе дає аромат.

За бажання можна додати гілочку м’яти, часточку апельсина із цедрою або трохи меду — для індивідуального смаку.

Напій добре смакує охолодженим — подавайте його з льодом у спекотний день.