«Страва, яку хочеться подати на свято»: Ярославський поділився класичним рецептом котлети по-київськи

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
980
1 голос
 «Страва, яку хочеться подати на свято»: Ярославський поділився класичним рецептом котлети по-київськи
Котлета по-київськи. Фото: focus.ua
Відомий кухар і суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський розповів, як приготувати соковиту котлету по-київськи з простих інгредієнтів, дотримуючись усіх нюансів класичного рецепта.

Відомий український кулінар і суддя проєкту «МастерШеф» Володимир Ярославський показав у своєму Instagram, як приготувати одну з найвідоміших українських страв – котлету по-київськи.

«Це дуже смачно. І от що цікаво: просте куряче філе, трохи масла, зелень, а на виході страва, яку хочеться подати на свято. Усе завдяки деталям», - написав чоловік.

Інгредієнти

На одну котлету потрібно:

  • 150 г курячого філе
  • 35 г вершкового масла
  • 2 г свіжого кропу

Додатково:

  • панірувальні сухарі
  • борошно
  • яйця
  • щонайменше 700 г олії для фритюру

Приготування

  1. Підготувати м’ясо. Відділити велике філе від малого, прибрати прожилки. Велике філе розпластати ножем до рівної товщини, бо так буде зручніше згортати.
  2. Зробити начинку. Нарізати кріп. Холодне вершкове масло обкачати в зелені, сформувати овальні шматочки, покласти їх у морозильну камеру для стабілізації.
  3. Зібрати котлету. Філе накрити плівкою і злегка відбити, краї скропити водою  так м’ясо стане податливішим. Покласти в центр шматочок масла і загорнути рулетом, підгинаючи краї. Усі котлети формувати в один бік. Заготовки відправити в морозилку на 15–20 хвилин.
  4. Панірувати. Яйця змішати з водою та збити виделкою. Котлету послідовно обкачати в борошні, яйці, сухарях, потім ще раз яйце й сухарі. Для зручності працювати вдвох: одна рука в мокрих інгредієнтах, інша  в сухих.
  5. Обсмажити. Розігріти олію до 180 °C. Обсмажити котлету у фритюрі 1,5–2 хвилини до появи рум’яної скоринки. Перекласти у духовку, довести до готовності при тій же температурі ще 5–6 хвилин, щойно на поверхні з’являться бульбашки масла, страву можна виймати.
  6. Подаємо. Класичне поєднання  пюре з картоплі та овочевий салат. Перед подачею котлету слід розрізати від себе, обережно, щоб зберегти соковитість усередині.

Готова котлета по-київськи, приготована за рецептом Володимира, важить приблизно 230–250 грамів. Її енергетична цінність становить у середньому від 520 до 580 кілокалорій. Страва досить ситна, адже містить близько 28–32 грамів білків, 35–40 грамів жирів та 15–20 грамів вуглеводів.

Читайте також: «Зробити щось пухке»: Клопотенко поділився рецептом смачних пампушок до Яблучного Спаса