«Страва, яку хочеться подати на свято»: Ярославський поділився класичним рецептом котлети по-київськи

Відомий український кулінар і суддя проєкту «МастерШеф» Володимир Ярославський показав у своєму Instagram, як приготувати одну з найвідоміших українських страв – котлету по-київськи.
«Це дуже смачно. І от що цікаво: просте куряче філе, трохи масла, зелень, а на виході страва, яку хочеться подати на свято. Усе завдяки деталям», - написав чоловік.
Інгредієнти
На одну котлету потрібно:
- 150 г курячого філе
- 35 г вершкового масла
- 2 г свіжого кропу
Додатково:
- панірувальні сухарі
- борошно
- яйця
- щонайменше 700 г олії для фритюру
Приготування
- Підготувати м’ясо. Відділити велике філе від малого, прибрати прожилки. Велике філе розпластати ножем до рівної товщини, бо так буде зручніше згортати.
- Зробити начинку. Нарізати кріп. Холодне вершкове масло обкачати в зелені, сформувати овальні шматочки, покласти їх у морозильну камеру для стабілізації.
- Зібрати котлету. Філе накрити плівкою і злегка відбити, краї скропити водою – так м’ясо стане податливішим. Покласти в центр шматочок масла і загорнути рулетом, підгинаючи краї. Усі котлети формувати в один бік. Заготовки відправити в морозилку на 15–20 хвилин.
- Панірувати. Яйця змішати з водою та збити виделкою. Котлету послідовно обкачати в борошні, яйці, сухарях, потім ще раз яйце й сухарі. Для зручності працювати вдвох: одна рука в мокрих інгредієнтах, інша – в сухих.
- Обсмажити. Розігріти олію до 180 °C. Обсмажити котлету у фритюрі 1,5–2 хвилини до появи рум’яної скоринки. Перекласти у духовку, довести до готовності при тій же температурі ще 5–6 хвилин, щойно на поверхні з’являться бульбашки масла, страву можна виймати.
- Подаємо. Класичне поєднання пюре з картоплі та овочевий салат. Перед подачею котлету слід розрізати від себе, обережно, щоб зберегти соковитість усередині.
Готова котлета по-київськи, приготована за рецептом Володимира, важить приблизно 230–250 грамів. Її енергетична цінність становить у середньому від 520 до 580 кілокалорій. Страва досить ситна, адже містить близько 28–32 грамів білків, 35–40 грамів жирів та 15–20 грамів вуглеводів.
- Нагадаємо, нещодавно Ярославський поділився рецептом освіжаючого літнього десерту, відомого як слаш. Його можна швидко приготувати вдома з фруктів, льоду та натуральних інгредієнтів.
Читайте також: «Зробити щось пухке»: Клопотенко поділився рецептом смачних пампушок до Яблучного Спаса