«Зробити щось пухке»: Клопотенко поділився рецептом смачних пампушок до Яблучного Спаса

Аватар Сергій Маламура Сергій Маламура
760
2 голоси
«Зробити щось пухке»: Клопотенко поділився рецептом смачних пампушок до Яблучного Спаса
Євген Клопотенко. Фото: facebook.com/yevhen.klopotenko
Відомий український кухар Євген Клопотенко поділився з підписниками в соціальних мережах своїм новим рецептом, який знадобиться гурманам у свято Яблучного Спаса.

Український кухар Євген Клопотенко поділився новим рецептом пампушок із яблучною начинкою. Він нагадав, що ці смаколики будуть доречними у свято, яке відзначають 6 серпня.  

«Яблучний Спас — це коли ніби свято, але й привід начистити яблук і зробити щось пухке», - написав Клопотенко в Instagram.

Інгредієнти для тіста:

  • 900 г борошна;
  • 2 уп. по 12 г сухих дріжджів;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 500 мл теплого молока;
  • 200 г розм’якшеного вершкового масла. 

За словами Клопотенка, окремо слід поєднати 500 мл теплого молока та 200 г розм’якшеного вершкового масла. І додати суміш до сухої маси. Тісто потрібно замісити та накрити його плівкою й залишити в теплому місці на 50 хв.

Інгредієнти для начинки:

  • 3 яблука (нарізані кубиком);
  • 20 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. цукру;
  • дрібка кориці (за бажанням). 

Яблука потрібно протушкувати на маслі з цукром і корицею 5–7 хв. Потім - остудити. А тісто поділити на 24 кульки й у кожну додати ложку яблук. 

«Заліпіть, викладіть на деко з пергаментом. Дайте підійти ще 20 хв. Випікайте при 180°C — 30 хв. І тепер яблучний сироп — це 200 мл води, 200 г цукру, серцевинки від яблук та трохи яблук кубиком. Прокип’ятіть воду з цукром і серцевинками 5 хв. Додайте яблуко кубиком, варіть ще 2 хв», - радить Клопотенко.

Спечені пампушки потрібно полити гарячим сиропом. 

Чиатйте також: Клопотенко з’їздив на батьківщину Шевченка: ресторатор поділився традиційними стравами Черкащини

Загальна калорійність 24 таких пампушок з начинкою становить близько 3755 ккал. 

Загалом вони міститимуть: 

Білків – приблизно 01 г;

Жирів – 28 г;

Вуглеводів – близько752 г. 

  • Нещодавно український кухар Євген Клопотенко поділився з підписниками в соціальних мережах своїм рецептом приготування квасу із додаванням чорнобривців.