«Зробити щось пухке»: Клопотенко поділився рецептом смачних пампушок до Яблучного Спаса

Український кухар Євген Клопотенко поділився новим рецептом пампушок із яблучною начинкою. Він нагадав, що ці смаколики будуть доречними у свято, яке відзначають 6 серпня.
«Яблучний Спас — це коли ніби свято, але й привід начистити яблук і зробити щось пухке», - написав Клопотенко в Instagram.
Інгредієнти для тіста:
- 900 г борошна;
- 2 уп. по 12 г сухих дріжджів;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 500 мл теплого молока;
- 200 г розм’якшеного вершкового масла.
За словами Клопотенка, окремо слід поєднати 500 мл теплого молока та 200 г розм’якшеного вершкового масла. І додати суміш до сухої маси. Тісто потрібно замісити та накрити його плівкою й залишити в теплому місці на 50 хв.
Інгредієнти для начинки:
- 3 яблука (нарізані кубиком);
- 20 г вершкового масла;
- 1 ст. л. цукру;
- дрібка кориці (за бажанням).
Яблука потрібно протушкувати на маслі з цукром і корицею 5–7 хв. Потім - остудити. А тісто поділити на 24 кульки й у кожну додати ложку яблук.
«Заліпіть, викладіть на деко з пергаментом. Дайте підійти ще 20 хв. Випікайте при 180°C — 30 хв. І тепер яблучний сироп — це 200 мл води, 200 г цукру, серцевинки від яблук та трохи яблук кубиком. Прокип’ятіть воду з цукром і серцевинками 5 хв. Додайте яблуко кубиком, варіть ще 2 хв», - радить Клопотенко.
Спечені пампушки потрібно полити гарячим сиропом.
Чиатйте також: Клопотенко з’їздив на батьківщину Шевченка: ресторатор поділився традиційними стравами Черкащини
Загальна калорійність 24 таких пампушок з начинкою становить близько 3755 ккал.
Загалом вони міститимуть:
Білків – приблизно 01 г;
Жирів – 28 г;
Вуглеводів – близько752 г.
- Нещодавно український кухар Євген Клопотенко поділився з підписниками в соціальних мережах своїм рецептом приготування квасу із додаванням чорнобривців.