Клопотенко з’їздив на батьківщину Шевченка: ресторатор поділився традиційними стравами Черкащини

Кулінар Євген Клопотенко поділився враженнями від поїздки на Черкащину. Як він пише, ця подорож стала для нього особливою не лише завдяки місцевій кухні, а й через особисті зв’язки з регіоном.
«Поїхав у експедицію на Черкащину - а там і мій рід, і Шевченко, і шпачки», - зазначив він в Instagram.
Відомо, що легендарний поет Тарас Шевченко народився в Моринцях. Назва села, згідно з місцевими переказами, походить від слова «мор», адже так колись називали процес добування меду з диких бджіл. Мед використовували не тільки в їжі, а й у ліках.
«А мій предок, засновник роду Клопіт, жив у козацькому селищі Скаливатка. І це, скоріш за все, означає, що у мені тече козацька кров», - додав кулінар.
Крім історичних постатей, таких як Іван Нечуй-Левицький, Семен Гулак-Артемовський, Богдан Хмельницький і родина Симиренків, Черкащина також вразила Клопотенка кулінарними традиціями.
Серед страв, які він згадав:
- капусняк;
- шпачки;
- козиний кисляк;
- цибуляники;
- квашений виноград;
- хліб на хмелю;
- кандьор;
- гриби-підвишні;
- гречаники;
- кров’янка.
Підписники відзначили затишну атмосферу світлин Євгена з рідної Черкащини, наголосивши на теплоті, яка відчувається у кожному кадрі.
«Скільки тепла і любові в кожній фотографії ❤️»
«Черкащина це топ🔥 особливо по їжі❤️»
«Краса і любов у кожному моменті🧡дякую,що поділились експедицією-дуже цікаво,пізнавально і надихаюче»
«Відкрили наш край зовсім по іншому 😍❤️»
- Нагадаємо, нещодавно Євген Клопотенко розповів своїм підписникам про традицію, яка діє у його закладах вже третій рік поспіль.
Читайте також: «З машинами, дачами, квартирами й земельними ділянками»: Зібров вперше зізнався, на кого переписав своє майно