Клопотенко з’їздив на батьківщину Шевченка: ресторатор поділився традиційними стравами Черкащини

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
541
1 голос
Клопотенко з’їздив на батьківщину Шевченка: ресторатор поділився традиційними стравами Черкащини
Євген Клопотенко. Фото: Instagram.com/klopotenko
У новій експедиції кулінар Євген Клопотенко побував на Черкащині, де знайшов сліди свого роду, пригадав Тараса Шевченка і скуштував місцеві страви.

Кулінар Євген Клопотенко поділився враженнями від поїздки на Черкащину. Як він пише, ця подорож стала для нього особливою не лише завдяки місцевій кухні, а й через особисті зв’язки з регіоном.

«Поїхав у експедицію на Черкащину - а там і мій рід, і Шевченко, і шпачки», - зазначив він в Instagram.

Відомо, що легендарний поет Тарас Шевченко народився в Моринцях. Назва села, згідно з місцевими переказами, походить від слова «мор», адже так колись називали процес добування меду з диких бджіл. Мед використовували не тільки в їжі, а й у ліках.

«А мій предок, засновник роду Клопіт, жив у козацькому селищі Скаливатка. І це, скоріш за все, означає, що у мені тече козацька кров», - додав кулінар.

Крім історичних постатей, таких як Іван Нечуй-Левицький, Семен Гулак-Артемовський, Богдан Хмельницький і родина Симиренків, Черкащина також вразила Клопотенка кулінарними традиціями.

Серед страв, які він згадав:

  • капусняк;
  • шпачки;
  • козиний кисляк;
  • цибуляники;
  • квашений виноград;
  • хліб на хмелю;
  • кандьор;
  • гриби-підвишні;
  • гречаники;
  • кров’янка.

Підписники відзначили затишну атмосферу світлин Євгена з рідної Черкащини, наголосивши на теплоті, яка відчувається у кожному кадрі.

«Скільки тепла і любові в кожній фотографії ❤️»

«Черкащина це топ🔥 особливо по їжі❤️»

«Краса і любов у кожному моменті🧡дякую,що поділились експедицією-дуже цікаво,пізнавально і надихаюче»

«Відкрили наш край зовсім по іншому 😍❤️»

Читайте також: «З машинами, дачами, квартирами й земельними ділянками»: Зібров вперше зізнався, на кого переписав своє майно