Діти будуть у захваті: Ярославський показав рецепт освіжаючого напою слаш – ось як його готувати

Український кухар і телеведучий Володимир Ярославський опублікував у своєму Instagram рецепт холодного літнього десерту – слашу.
Цей напій родом із Сицилії, де його також називають граніта, готують із фруктового соку, м’якоті, льоду та підсолоджувачів.
Ярославський згадав, що ще в дитинстві бачив такі напої на морі у великих кольорових ємностях, які приваблювали дітей.
«Я пам’ятаю такі апарати ще з дитинства. На морі влітку стояли великі кольорові холодні ємності, які вабили мій дитячий розум 🥹 Це була мрія 💭», - написав він.
Зараз, за його словами, подібний десерт легко приготувати вдома, використовуючи натуральні інгредієнти.
Він поділився двома варіантами смаків:
- кавун, мед, лимон і цедра (за бажанням – м’ята),
- диня, сік і цедра лайма, трохи меду.
Приготування
- Фрукти слід подрібнити, кавун ще й процідити через сито, щоб прибрати кісточки.
- Далі суміш доводиться до бажаного смаку та консистенції й охолоджується у спеціальному апараті.
Ярославський використовував кухонну техніку для приготування слашу вдома, але зауважив, що при бажанні заморожену суміш можна зробити і вручну, помістивши її в морозильник і час від часу перемішуючи.
За словами кухаря, апарат також підходить для приготування молочних, протеїнових коктейлів, а також холодних напоїв для дорослої компанії – на кшталт Аперолю або Маргарити. У ньому можна регулювати ступінь заморожування та густоту, аби отримати потрібну консистенцію.
Переглянути цей допис в Instagram
- Нагадаємо, нещодавно під час прогулянки Києвом відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво зізнався, що не уявляє свого відпочинку без смачної простої страви – дерунів.
Читайте також: Оля Ракицька показала улюблену страву літа: чим полюбляє ласувати співачка і дружина знаменитого футболіста