Оля Ракицька показала улюблену страву літа: чим полюбляє ласувати співачка і дружина знаменитого футболіста

Ольга Ракицька, співачка та дружина відомого українського футболіста Ярослава Ракицького, показала в Instagram свою улюблену літню страву.
Виявилося, що це звичні для багатьох смажені кабачки. Влітку, коли ці овочі доступні, молоді й соковиті, саме вони найчастіше з’являються на столі в українських родинах.
«Улюблена страва літа: смажені кабачки», - написала Ольга.
Тож сайт BLIK.ua наводимо простий і трохи адаптований рецепт, з урахуванням сезонних продуктів і базових інгредієнтів, які знайдуться майже в кожній кухні.
Оля Ракицька показала улюблену страву літа. Скрин: Instagram
Інгредієнти
- молоді кабачки, 300 г
- пшеничне борошно, 3–4 ст. л.
- сіль, за смаком
- олія для смаження, 3–4 ст. л.
- часник, 3–4 зубчики
Для соусу:
- сметана, 100 г
- часник, 1 зубчик
- кріп, кілька гілочок
- сіль, за бажанням
Приготування
- Підготовка кабачків. Молоді кабачки добре промити, висушити й нарізати кружальцями товщиною близько 1,5–2 см. Шкірку можна не знімати, адже вона ніжна. Посолити й натерти 2–3 зубчики часнику. Залишити на 15–20 хвилин у друшляку, щоб стік зайвий сік.
- Панування. Кабачки обсушити серветкою, обваляти кожен кружальце в борошні з обох боків.
- Смаження. Обсмажити на середньому вогні з обох боків по 1,5–2 хвилини до золотистої скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії.
- Соус. У невеликій мисці змішати сметану з подрібненим зубчиком часнику й подрібненим кропом. Посолити за смаком.
- Подача. Кабачки подавати теплими або холодними разом з соусом.
Час приготування: близько 30 хвилин, із них приблизно 10 хвилин піде на підготовку кабачків і часнику, 10–15 хвилин займе обсмажування партіями, і ще кілька хвилин – на змішування соусу.
Енергетична цінність: приблизно 120–140 ккал на 100 грамів.
Цей показник може змінюватися залежно від кількості використаної олії, бо чим більше її вберуть кабачки під час смаження, тим калорійнішою буде страва. Також калорійність трохи зросте, якщо подавати кабачки з жирною сметаною.
- Нагадаємо, телеведуча Олександра Кучеренко поділилася рецептом свого улюбленого літнього десерту – французького клафуті. Вона розповіла, як адаптувала страву на власний смак, без вершкового масла й розпушувача.
Читайте також: Ектор Хіменес-Браво поласував їжею, без якої не уявляє прогулянку Києвом: рецепт простої страви