«Міс Україна 2016» показала найулюбленіший літній десерт: рецепт клафуті від ексдружини Комарова

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
1284
3
1 голос
«Міс Україна 2016» показала найулюбленіший літній десерт: рецепт клафуті від ексдружини Комарова
Олександра Кучеренко. Фото: instagram.com/aakucherenko
Телеведуча Олександра Кучеренко поділилася рецептом свого улюбленого літнього десерту – французького клафуті. Вона розповіла, як адаптувала страву на власний смак, без вершкового масла й розпушувача.

Телеведуча, журналістка та переможниця конкурсу «Міс Україна 2016» Олександра Кучеренко опублікувала в Instagram рецепт свого улюбленого літнього десерту, а саме французького клафуті.

За словами ексдружини Дмитра Комарова, вона вперше спробувала цю страву в Парижі, коли захотілося чогось менш поживного за класичні круасани. Тепер це її улюблений варіант для спекотної пори року.

Кучеренко зазначає, що клафуті  універсальний десерт, який можна приготувати з будь-якими фруктами чи ягодами, що є під рукою.

Основу становить рідке тісто, за текстурою схоже на млинцеве. У традиційному варіанті не використовують ані розпушувач, ані вершкове масло – саме такого підходу дотримується і Саша. 

Інгредієнти

  • 4 яйця
  • 100 мл молока
  • 250 г грецького йогурту
  • 190 г борошна
  • 100 г цукру
  • 300+ г ягід або фруктів

Приготування

  1. Для приготування літнього клафуті Олександра спочатку збила 4 яйця з цукром до однорідності. Далі поступово додала грецький йогурт, молоко та борошно, перемішавши до гладкого тіста без грудочок.
  2. У першому варіанті вона виклала чорну смородину та чорницю на пергамент, залила тістом і відправила в духовку, розігріту до 180°C, приблизно на 35–40 хвилин.
  3. У другому використала персики. Тісто підсилила ложкою какао, знову перемішала, залила ним фрукти у формі та також випекла.
  4. На завершення посипала обидва десерти цукровою пудрою. Вийшли два варіанти клафуті – ягідний і шоколадно-фруктовий.

❗️Клафуті випікається в розігрітій до 180°C духовці орієнтовно 35–40 хвилин, до рум’яної скоринки та стабільної серединки. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою (вона має виходити сухою).

❗️Щодо енергетичної цінності: у 100 грамах десерту приблизно 210 кілокалорій. Білків у такій порції  близько 7,3 г, жирів  2,8 г, вуглеводів  38,8 г. Такий десерт не надто жирний, має порівняно багато корисних вуглеводів та невисоку калорійність, як для випічки.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Oleksandra Kucherenko (@aakucherenko)

Читайте також: Простий сніданок від Лесі Нікітюк: що їсть відома телеведуча зранку