«Міс Україна 2016» показала найулюбленіший літній десерт: рецепт клафуті від ексдружини Комарова

Телеведуча, журналістка та переможниця конкурсу «Міс Україна 2016» Олександра Кучеренко опублікувала в Instagram рецепт свого улюбленого літнього десерту, а саме французького клафуті.
За словами ексдружини Дмитра Комарова, вона вперше спробувала цю страву в Парижі, коли захотілося чогось менш поживного за класичні круасани. Тепер це її улюблений варіант для спекотної пори року.
Кучеренко зазначає, що клафуті – універсальний десерт, який можна приготувати з будь-якими фруктами чи ягодами, що є під рукою.
Основу становить рідке тісто, за текстурою схоже на млинцеве. У традиційному варіанті не використовують ані розпушувач, ані вершкове масло – саме такого підходу дотримується і Саша.
Інгредієнти
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 250 г грецького йогурту
- 190 г борошна
- 100 г цукру
- 300+ г ягід або фруктів
Приготування
- Для приготування літнього клафуті Олександра спочатку збила 4 яйця з цукром до однорідності. Далі поступово додала грецький йогурт, молоко та борошно, перемішавши до гладкого тіста без грудочок.
- У першому варіанті вона виклала чорну смородину та чорницю на пергамент, залила тістом і відправила в духовку, розігріту до 180°C, приблизно на 35–40 хвилин.
- У другому – використала персики. Тісто підсилила ложкою какао, знову перемішала, залила ним фрукти у формі та також випекла.
- На завершення посипала обидва десерти цукровою пудрою. Вийшли два варіанти клафуті – ягідний і шоколадно-фруктовий.
❗️Клафуті випікається в розігрітій до 180°C духовці орієнтовно 35–40 хвилин, до рум’яної скоринки та стабільної серединки. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою (вона має виходити сухою).
❗️Щодо енергетичної цінності: у 100 грамах десерту приблизно 210 кілокалорій. Білків у такій порції – близько 7,3 г, жирів – 2,8 г, вуглеводів – 38,8 г. Такий десерт не надто жирний, має порівняно багато корисних вуглеводів та невисоку калорійність, як для випічки.
Переглянути цей допис в Instagram
- Нагадаємо, під час прогулянки Києвом відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво зізнався, що не уявляє свого відпочинку без смачної простої страви – дерунів. З цієї нагоди BLIK.ua ділиться базовим рецептом.
Читайте також: Простий сніданок від Лесі Нікітюк: що їсть відома телеведуча зранку