Любите кавуни та дині – уникайте цих продуктів: відомо, з чим краще не поєднувати улюблені літні ласощі

Улюблені для багатьох протягом літнього часу кавун і диня можуть не лише освіжити, а й викликати дискомфорт, якщо їсти їх у невдалих поєднаннях.
Влітку важко відмовитися від соковитого кавуна чи солодкої дині, але медики нагадують, що ці фрукти мають свої особливості в поєднанні з іншими продуктами. Якщо знехтувати правилами, можна отримати проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Ось що радять фахівці
- Не поєднувати кавун і диню з кисломолочними продуктами (сир, молоко), щоб уникнути печії, здуття, тяжкості в животі та діареї.
- Не їсти з хлібом чи кашами, адже це сповільнить процес травлення.
- Не вживати разом з алкоголем, щоб не спровокувати тривале нетравлення.
- Уникати після смаженого, жирного, солоного, яєць, м’яса чи риби, оскільки можливе бродіння, печія та відрижка.
- Не поєднувати кавун і диню між собою, їх краще їсти окремо.
Читайте також: Кавун із хлібом, сиром чи спеціями: як його їдять у різних країнах світу — відеоогляд від фудблогера
Медики рекомендують вживати ці фрукти за кілька годин до або після основної їжі, а найкращий час для цього середина дня, коли травна система працює найактивніше.
- Раніше ми повідомляли, що ринок літніх ягід, зокрема кавунів, демонструє зниження цін через погодні умови, але якість врожаю залишається під питанням. Споживачам варто бути уважними при виборі цих продуктів, дотримуючись порад фахівців, щоб уникнути ризику отруєнь.
- Також ми писали, що купувати не цілий кавун, а тільки половину, може бути небезпечно.
Читайте також: Прямокутні ягоди виростили фермери з Чернігівщини: що за дивина вродила на північних землях України