Любите кавуни та дині – уникайте цих продуктів: відомо, з чим краще не поєднувати улюблені літні ласощі

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
266
2 голоси
Любите кавуни та дині – уникайте цих продуктів: відомо, з чим краще не поєднувати улюблені літні ласощі
Диня і кавун. Фото ілюстративне: Freepik
Улюблені для багатьох протягом літнього часу кавун і диня можуть не лише освіжити, а й викликати дискомфорт, якщо їсти їх у невдалих поєднаннях.

Влітку важко відмовитися від соковитого кавуна чи солодкої дині, але медики нагадують, що ці фрукти мають свої особливості в поєднанні з іншими продуктами. Якщо знехтувати правилами, можна отримати проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Ось що радять фахівці

  • Не поєднувати кавун і диню з кисломолочними продуктами (сир, молоко), щоб уникнути печії, здуття, тяжкості в животі та діареї.
  • Не їсти з хлібом чи кашами, адже це сповільнить процес травлення.
  • Не вживати разом з алкоголем, щоб не спровокувати тривале нетравлення.
  • Уникати після смаженого, жирного, солоного, яєць, м’яса чи риби, оскільки можливе бродіння, печія та відрижка.
  • Не поєднувати кавун і диню між собою, їх краще їсти окремо.

Читайте також: Кавун із хлібом, сиром чи спеціями: як його їдять у різних країнах світу — відеоогляд від фудблогера

Медики рекомендують вживати ці фрукти за кілька годин до або після основної їжі, а найкращий час для цього середина дня, коли травна система працює найактивніше.

Читайте також: Прямокутні ягоди виростили фермери з Чернігівщини: що за дивина вродила на північних землях України