Щоденно снідати яєшнею - корисно чи шкідливо: вчені з Австралії дали однозначну відповідь

У Австралії в експерименті вчених з Університету Південної Австралії, які досліджували користь/шкоду від вживання яєць на сніданок взяла участь 61 здорова доросла людина віком від 18 до 60 років.
Піддослідні випробували на собі три різні дієти. В одній з них учасники щодня споживали два яйця, але при цьому загальна кількість насичених жирів у раціоні залишалась низькою. І вже за тиждень в них знизився рівень так званого «поганого» холестерину.
🔥 Читайте також: Як смажити яєчню, щоб не пригоріла: прості й доступні всім секрети.
Інші дві дієти передбачали або високий вміст насичених жирів без яєць, або вживання лише одного яйця на тиждень разом із високим рівнем насичених жирів. Ані після першої, ані після другої не спостерігалося суттєвого зниження рівня холестерину.
Тож, вчені констатували й науково обґрунтували – саме насичені жири, а не яйця, є основною причиною підвищення «поганого» холестерину.
🔥 Читайте також: Чи корисно снідати яєчнею: американські лікарі дали однозначну відповідь.