Чи корисно снідати яєчнею: американські лікарі дали однозначну відповідь

Американські лікарі з Медичного центру Health Line, науково довели, що яєчний жовток містить антиоксиданти та протимікробні речовини, які зміцнюють імунну систему.
Також цей продукт, який є в холодильниках переважної більшості українців, знижує ризик розвитку ракових захворювань, що пояснюється наявністю в ньому жирних кислот Омега-3, які зменшують запальні процеси в організмі, що в позитивному ключі позначається на стані здоров’я. Про це з-поміж іншого йдеться в результатах наукового дослідження медиків зі США.
У списку корисних властивостей яєчних жовтків є їх здатність підтримувати функціонування очей, мінімізація ймовірності дегенерації жовтої плями та катаракти завдяки вмісту в яйцях лютеїну, антиоксиданту, що веде активну боротьбу з вільними радикалами.
Яєчні жовтки також сприяють поліпшенню щільності й еластичності кісток, що важливо для людей з остеопорозом. Одним з найбільш важливих їх переваг є підтримка правильного виробництва крові.
Також яєчні жовтки мають високу здатність покращувати здоров’я кишківника та сечового міхура зі зниженням ризику утворення каменів. Їх щоденне вживання сприятливим чином впливає і на роботу головного органу центральної нервової системи, що пов’язано з кращою концентрацією уваги.
🔥 Читайте також: Як смажити яєчню, щоб не пригоріла: прості й доступні всім секрети.