Різдвяна качка з особливим соусом: Ектор Хіменес-Браво вразив неймовірним святковим рецептом

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
11
1 голос
Різдвяна качка з особливим соусом: Ектор Хіменес-Браво вразив неймовірним святковим рецептом
Ектор Хіменес-Браво. Фото: Instagram
Суддя відомого проєкту «МастерШеф» рекомендує українцям приготувати на свята запечену качку, яку чудово доповнюють смачні цитрусові соуси та глазурь.

Відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво, відомий за проєктом «МастерШеф», поділився особливим рецептом качки до Різдвяного столу.

Важливо! У рецепті соковите м'ясо поєднується з пряною глазур’ю та яскравим ягідним соусом. Качка виходить ніжною всередині й з апетитною рум’яною скоринкою.

Інгредієнти запеченої качки до Різдва

  • качка, сіль, чорний перець;
  • яблуко, апельсин, цибуля, розмарин;
  • апельсиновий сік, соєвий соус;
  • мед або коричневий цукор, вершкове масло;
  • спеції та трохи крохмалю.

Додатково можна використати картоплю зі спеціями, а також малину, цукор, апельсиновий сік і крохмаль для приготування смачного соусу.

хіменес-браво, качка, рецепт
Скріншот: Instagram

Як приготувати смачну качку до Різдва

  • Качку натріть сіллю й перцем, залиште на кілька годин. Усередину покладіть яблуко, апельсин, цибулю та розмарин.
  • Апельсиновий сік уваріть із соєвим соусом, медом, маслом і спеціями, додавши крохмаль для густоти. Змастіть качку глазур’ю та запікайте близько години при 180°C.
  • Додайте картоплю зі спеціями, зменшіть температуру до 130°C і готуйте ще приблизно півтори години, періодично поливаючи качку глазур’ю.
  • Малину проваріть із цукром та апельсиновим соком, протріть, поверніть на вогонь і загустіть крохмалем.

Подавайте качку гарячою, доповнивши ягідно-цитрусовим соусом, а аромат цієї страви створює справжній різдвяний настрій

Читайте по темі