Різдвяна качка з особливим соусом: Ектор Хіменес-Браво вразив неймовірним святковим рецептом
Суддя відомого проєкту «МастерШеф» рекомендує українцям приготувати на свята запечену качку, яку чудово доповнюють смачні цитрусові соуси та глазурь.
Відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво, відомий за проєктом «МастерШеф», поділився особливим рецептом качки до Різдвяного столу.
Важливо! У рецепті соковите м'ясо поєднується з пряною глазур’ю та яскравим ягідним соусом. Качка виходить ніжною всередині й з апетитною рум’яною скоринкою.
Інгредієнти запеченої качки до Різдва
- качка, сіль, чорний перець;
- яблуко, апельсин, цибуля, розмарин;
- апельсиновий сік, соєвий соус;
- мед або коричневий цукор, вершкове масло;
- спеції та трохи крохмалю.
Додатково можна використати картоплю зі спеціями, а також малину, цукор, апельсиновий сік і крохмаль для приготування смачного соусу.

Скріншот: Instagram
Як приготувати смачну качку до Різдва
- Качку натріть сіллю й перцем, залиште на кілька годин. Усередину покладіть яблуко, апельсин, цибулю та розмарин.
- Апельсиновий сік уваріть із соєвим соусом, медом, маслом і спеціями, додавши крохмаль для густоти. Змастіть качку глазур’ю та запікайте близько години при 180°C.
- Додайте картоплю зі спеціями, зменшіть температуру до 130°C і готуйте ще приблизно півтори години, періодично поливаючи качку глазур’ю.
- Малину проваріть із цукром та апельсиновим соком, протріть, поверніть на вогонь і загустіть крохмалем.
Подавайте качку гарячою, доповнивши ягідно-цитрусовим соусом, а аромат цієї страви створює справжній різдвяний настрій
Читайте по темі
- Рисові трикутники за рецептом відомого шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво – це смачний і швидкий перекус, який поєднує ніжний сир і хрустку скоринку.
- До цього відомий кулінар оприлюднив новий рецепт, цього разу приготувавши осінню страву, а саме грибну юшку.