Як обрати натуральний сир і зберегти його свіжим: експерти надали важливі поради

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
222
1 голос
Як обрати натуральний сир і зберегти його свіжим: експерти надали важливі поради
Різноманітні сири. Фото ілюстративне: Freepik
Сир може бути корисним, але тільки якщо правильно обраний та зберігається. Фахівці розповіли, на що звертати увагу, щоб уникнути псування та зберегти смак натурального продукту.

Натуральний сир без консервантів та стабілізаторів досить швидко псується, тому спеціалісти радять уважно перевіряти запах і смак перед покупкою. Будь-які дивні нотки або присмак свідчать про те, що сир непридатний для споживання, повідомляє ТСН.

  • Тверді сири зберігаються довше

Сири на кшталт пармезану та чеддера можуть зберігатися до двох тижнів завдяки низькому вмісту вологи.

Щоб продукт не пересихав, його рекомендують загортати в харчову плівку та розміщувати у задній частині холодильника, де температура більш стабільна.

  • М'які сири потребують обережності

Моцарелла, бурата та інші свіжі сири без доданої солі залишаються свіжими до п’яти днів.

Оптимальна температура зберігання – до 8 градусів Цельсія. Якщо продукт зберігається у розсолі, тримайте його саме там і уникайте різких перепадів температури.

  • Практичні поради для покупців

Фахівці радять купувати невеликі упаковки свіжих сирів, щоб швидко їх спожити і зберегти смак та корисні властивості продукту.

Такий підхід допомагає уникнути псування та забезпечує безпечне вживання натурального сиру.