Скільки потрібно варити яйця: шеф-кухар назвав точний час до секунди

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
961
1
1 голос
Скільки потрібно варити яйця: шеф-кухар назвав точний час до секунди
Кухар та два яйця. Фото: freepik
Шеф-кухар поділився ідеальним способом готування варених яєць, щоб жовток залишався ніжним. Кулінар назвав точний час, який потрібен на приготування страви.

Варені яйця вважаються універсальним сніданком, але кулінари постійно сперечаються про точний час їх приготування.

Шеф-кухар у коментарі для видання Express пояснив, як зварити яйця до ідеального стану.

Спочатку у велику каструлю слід налити воду та довести її до кипіння. Яйця краще брати кімнатної температури й не надто свіжі, бо такі легше чистити. Акуратно зануріть їх у воду так, щоб повністю покрилися.

«Сім хвилин тридцять секунд – саме стільки потрібно варити яйце для ідеальної текстури», – сказав кухар.

Після завершення варіння яйця потрібно негайно перекласти в холодну воду на три хвилини. Саме різкий перепад температур дозволяє білку стати пружним, а жовтку – залишатися ніжним і трохи тягучим. До того ж такі яйця легко очищати від шкаралупи.

  • Дієтологи нагадують, що варене яйце має близько 155 ккал на 100 грамів. 
  • Це джерело білка, вітамінів групи B та мікроелементів, тому є корисною основою для здорового харчування.
  • Раніше ми писали, що популярний кухар Гордон Рамзі показав техніку, яка робить звичайну яєчню-бовтанку ніжною, легкою й повітряною, доводячи, що прості рецепти здатні дивувати.