Скільки потрібно варити яйця: шеф-кухар назвав точний час до секунди

Варені яйця вважаються універсальним сніданком, але кулінари постійно сперечаються про точний час їх приготування.
Шеф-кухар у коментарі для видання Express пояснив, як зварити яйця до ідеального стану.
Спочатку у велику каструлю слід налити воду та довести її до кипіння. Яйця краще брати кімнатної температури й не надто свіжі, бо такі легше чистити. Акуратно зануріть їх у воду так, щоб повністю покрилися.
«Сім хвилин тридцять секунд – саме стільки потрібно варити яйце для ідеальної текстури», – сказав кухар.
Після завершення варіння яйця потрібно негайно перекласти в холодну воду на три хвилини. Саме різкий перепад температур дозволяє білку стати пружним, а жовтку – залишатися ніжним і трохи тягучим. До того ж такі яйця легко очищати від шкаралупи.
- Дієтологи нагадують, що варене яйце має близько 155 ккал на 100 грамів.
- Це джерело білка, вітамінів групи B та мікроелементів, тому є корисною основою для здорового харчування.
- Раніше ми писали, що популярний кухар Гордон Рамзі показав техніку, яка робить звичайну яєчню-бовтанку ніжною, легкою й повітряною, доводячи, що прості рецепти здатні дивувати.