«Хочеться їсти ложкою»: рецепт дуже солодкого і смачного пирога від Ектора Хіменеса-Браво

Аватар Уляна Виноградова Уляна Виноградова
1183
3
2 голоси
«Хочеться їсти ложкою»: рецепт дуже солодкого і смачного пирога від Ектора Хіменеса-Браво
Ектор Хіменес-Браво. Фото: Соцмережі Ектора Хіменеса-Браво
Зірковий кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом пирога, який «зникає» ще до того, як встигнеш охолонути — настільки він солодкий і смачний.

Зірковий шеф-кухар і суддя «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво приготував десерт, від якого неможливо відірватися.

Його фірмовий пиріг із карамелізованими яблуками, вершками та згущеним молоком «Іриска» виходить настільки ніжним і солодким, що хочеться їсти ложкою просто з форми.

«Це той випадок, коли плануєш скуштувати лише шматочок… а зникає вже половина», – жартує кулінар.

Ектор Хіменес-Браво. Фото: Соцмережі Ектора Хіменеса-Браво

Інгредієнти

  • Печиво – 200 г
  • Масло вершкове (розтоплене) – 80 г
  • Варене згущене молоко «Іриска» – 200 г
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор – 80 г
  • Вершки 33% – 150 мл (+30 мл для карамелі)
  • Сіль – 2 г
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Шоколад (для посипки) – 50 г

Приготування

  1. Подрібніть печиво в блендері, змішайте з розтопленим маслом. Викладіть у форму, ущільніть основу та поставте в холодильник на 2 години.
  2. Яблука очистіть і наріжте дольками. Розтопіть цукор на повільному вогні, додайте яблука, припустіть. Долийте 30 мл вершків і сіль – перемішайте до утворення ніжної карамелі.
  3. На основу викладіть шар вареного згущеного молока.
  4. Поверх нього – карамелізовані яблука.
  5. Збийте вершки з цукровою пудрою до м’яких піків і викладіть зверху.
  6. Посипте тертим шоколадом. За бажанням охолодіть ще 30 хвилин у холодильнику.