Смачно та чи безпечно: іспанські фахівці оцінили користь від вживання консервованих продуктів, зокрема риби

Дієтологиня Пілар Ескер фахово пояснила, корисно чи ні регулярно споживати консервовані рибні продукти.
«Рибні консерви хорошої якості можна сміливо вважати корисною їжею. Продукт містить білок, омега-3 жирні кислоти. У поєднанні з цільнозерновим хлібом виходить здоровий варіант сніданку або перекусу. Хороші рибні консерви будуть незмінно корисніші за бутерброд з ковбасою», – цитує синьйору Ескер портал La Vanguardia.
Однак, дієтологиня підкреслила, що мова, перш за все, йде про рибні консерви саме хорошої, а не сумнівної якості!
Також фахівчиня порадила вибирати для харчування продукт, консервований у власному соку, а якщо в олії, – то оливковій, а не соняшниковій чи пальмовій.
❗️Споживання рибних консервів в Україні є відносно низьким у порівнянні з іншими видами рибної продукції. За даними експертів з продажів, рибні консерви та пресерви становлять лише 3% від загального обсягу споживання риби та рибних продуктів.
🔥 Читайте також: Викликають рак легенів не гірше за цигарки: вчені зі США назвали шкідливі вітаміни – чого краще не вживати.