Названо 5 продуктів, які повертають молодість: що вживати для пружної шкіри та еластичних суглобів

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1371
1
3 голоси
Названо 5 продуктів, які повертають молодість: що вживати для пружної шкіри та еластичних суглобів
Продукти для здорового харчування. Фото: Freepik
Вчені та лікарі дієтологи з'ясували, що для підтримки молодості людям потрібно вживати продукту багаті на колаген, який ще називають не інакше як  «білком краси». Він є основою для здоров’я шкіри, міцних кісток, еластичних зв’язок і гнучких суглобів. 

Людський організм виробляє колаген самостійно, але вже після 20 років його синтез щороку зменшується приблизно на 1%. Тому якщо вам хочеться мати гладку шкіру, сильні м’язи та не чути хрускоту в колінах чи ліктях, варто звернути увагу на своє харчування.

У вашому раціоні мають бути обов'язково присутні продукти багаті на колаген. Які саме? Посилаючись на ресурс meta.ua, своїм читачам розповість сайт Blik.ua.

Які продукти містять найбільше колагену:

Кістковий бульйон – справжній еліксир для суглобів. Гарячий насичений бульйон з кісток – це потужне джерело природного колагену. Його регулярне вживання сприяє відновленню суглобів, зміцнює кістки, повертає шкірі пружність.

Желатин. Це фактично оброблений колаген, отриманий із хрящів і кісток. Додайте в меню домашні желе, панакоту чи заливні страви та отримаєте потужну підтримку для суглобів та шкіри. 

Курячі яйця. Невелика кількість колагену міститься в оболонці під шкаралупою яйця. Тому варені яйця – це найкращий варіант, щоб поповнити запаси колагену.

Риба відмінно допоможе зберегти шкіру гладенькою та рівною. Лосось, тріска, тунець і скумбрія багаті не лише на вітамін омега-3, а й потужне джерело колагену. 

М’ясо. Хоча в самому м’ясі колагену небагато, саме хрящі та шкірка містять достатню кількість білка. Курятина, яловичина, свинина в тушкованому вигляді чи у вигляді рагу чудово підтримують рівень білка молодості та краси. 

🔥 Читайте також: Як зрозуміти, що ваша печінка волає про допомогу: головні ознаки захворювання надважливого органа.