Позитивно впливає на кардіо: вчені назвали вид горіха, який покращує роботу травлення та серця

Як свідчить журнал American Journal of Clinical Nutrition, щоденне вживання близько 57 грамів пекана (приблизно 30–35 горішків) може допомогти знизити рівень холестерину та тригліцеридів. Найбільш відчутний ефект спостерігали в людей з ризиком розвитку метаболічного синдрому.
Зазначається, що протягом 12 тижнів учасники дослідження замінювали звичні перекуси сирими несолоними пеканами - і вже цього вистачило, щоб покращити ліпідний профіль крові.
Вплив пекана на організм людини:
- підтримує здоров'я серцево-судинної системи;
- зміцнює стінки судин;
- допомагає нормалізувати рівень цукру в крові;
- сприяє міцності кісток завдяки магнію;
- позитивно впливає на мозок та зменшує ризик вікових когнітивних порушень.
Зауважимо, що пекан багатий на мононенасичені жири, зокрема олеїнову кислоту, яка знижує рівень шкідливих жирів після прийому їжі. Крім того, горіх містить антиоксиданти – флавоноїди та елагову кислоту, які знижують запалення та покращують стан судин.
Для того, щоб вживати пекан, варто обирати сирі та несолоні горіхи. Для смаку можна додати трохи кориці, паприки або інших натуральних спецій. Водночас через високу калорійність надмірне споживання може спричинити дискомфорт у шлунково-кишковому тракті.
- Нагадаємо, раніше стало відомо, що вживання молока під час сніданку може відігравати важливу роль у зниженні ризику розвитку ожиріння та діабету 2 типу.
- Водночас британські науковці з'ясували, що чорний чай, який дуже полюбляють мільйони людей на всій планеті, може серйозно нашкодити здоров'ю людини, якщо його споживати неправильно.