Не лише користь: британські вчені виявили небезпечні властивості чаю

Британський отоларинголог і пластичний хірург Генрі Шарп запевняє, що звичка пити чай гарячим може погано позначитися на судинах носоглотки, бо пар з чашки змушує їх розширюватися і нерідко провокує носові кровотечі. Також цей напій у гарячому стані може збільшити ризик розвитку раку стравоходу.
Медик наголошує, що оптимальною температурою напою вважаються 50-60 °С. Щоб чай досягти ідеальної температури для його споживання, чашці зі свіжозавареним напоєм досить постояти 5-7 хвилин при кімнатній температурі.
Також на сторінках британського видання The New England Journal of Medicine було опубліковано історію кількох пацієнтів, які постраждали від звички пити занадто міцний чай.
Наприклад 47–річна жінка, протягом 17 років щодня пригощалася чаєм, завареним з 100-150 пакетиків. За відносно короткий термін вона втратила практично всі зуби, а її кістки стали крихкими. Це симптоми скелетного флюорозу. Його викликає накопичення в кістках, фтору, що надходить в тому числі з міцного чаю.
✅ Дієтологи рекомендують вживати не більше 4-5 чашок в день.
🔥 Читайте також: Холостякам до уваги: вживання пельменів може призвести до дуже серйозних проблем зі здоров'ям.