Що станеться з тілом, якщо їсти імбир щодня: 11 несподіваних наслідків
Чим корисний пряний корінь для мозку та серця?
Імбир – це потужні «природні ліки». Як пише Parade, регулярне додавання його до раціону запускає в організмі цілу низку позитивних процесів. По-перше, він запобігає нудоті, допомагаючи при токсикозі та захитуванні. По-друге, спеція зменшує здуття живота, прискорюючи травлення.
ВАЖЛИВО: Завдяки речовині гінгерол імбир має сильну протизапальну дію, що знижує біль у суглобах, а також працює як імуностимулятор, допомагаючи організму протистояти вірусам та застудам.
Також лікарі виділяють ще п'ять переваг. Корінь полегшує менструальний біль у жінок, діючи як спазмолітик. Він поліпшує рівень холестерину, знижуючи кількість «поганих» жирів у крові. Для діабетиків імбир важливий тим, що стабілізує рівень цукру.
Окрім того, продукт підтримує здоров'я печінки та покращує роботу мозку, захищаючи нейрони від старіння та знижуючи ризик хвороби Альцгеймера.
Користь імбіря. Фото: freepik.com
Коли імбир стає небезпечним для життя?
Попри величезну користь, у цієї медалі є й зворотний бік. Експерти попереджають про два серйозні побічні ефекти. У деяких людей щоденне вживання спеції може викликати сильну печію та розлад шлунка, особливо якщо їсти її натщесерце. Найбільшу загрозу становить здатність імбиру впливати на густину крові.
«Зазвичай це нешкідливо, але імбир розріджує кров, що може бути небезпечно для людей, які приймають антикоагулянти або готуються до операцій, оскільки це збільшує ризик кровотеч», – наголошують медики.
Читайте по темі
- Коли краще їсти ківі: користь для сну, імунітету та травлення - поради лікарів.
- Міцні кістки після 50 років: 5 продуктів, які врятують від переломів та остеопорозу.
- Більше заліза, ніж у шпинаті: 5 продуктів, які врятують від анемії та втоми.