Доведеться пожертвувати запахом з рота: експерти назвали топ-8 причин їсти цибулю кожного дня
Цибуля багата на антиоксиданти та рослинні сполуки, які допомагають боротися з запаленнями та підтримувати імунну систему, повідомляє verywell health. Видання наводить вісім вагомих причин зробити її щоденним продуктом.
Топ-8 причин їсти цибулю кожного дня
- 1. Вбиває бактерії
Цибуля здатна знищувати Escherichia coli, Staphylococcus aureus та Bacillus cereus. Як зазначають автори, кверцетин у її складі пригнічує ріст бактерій.
- 2. Допомагає боротися з запаленням
Вона містить багато флавоноїдів, зокрема кверцетину. Дослідження 2016 року підтвердило корисний вплив збільшення його споживання.
- 3. Має антиоксидантні властивості
Цибуля містить флаваноїди, глутатіон, сполуки селену та вітаміни Е і С, що забезпечують сильний антиоксидантний ефект.
- 4. Контролює рівень цукру
Екстракт Allium cepa значно знижував глюкозу у тварин. Поєднання з метформіном зменшувало цукор натщесерце на 35–50 %.

Цибуля. Фото: freepik
- 5. Зміцнює кістки
Пептид GPCS допомагає зменшувати втрату кісткової маси та знижує ризик переломів.
- 6. Корисна для травлення
Інулін у складі цибулі підтримує здорову мікрофлору кишківника та захищає слизову.
- 7. Дуже поживна
У 1/2 склянки сирої цибулі – 30 калорій, 0 г жиру, 7 г вуглеводів, 1 г білка, а також корисні мікроелементи.
- 8. Сприяє контролю ваги
Цибуля допомагає зменшувати вагу, кількість жиру та рівень тригліцеридів.
Читайте по темі
- Жувальна гумка може сприяти появі онкології.
- Які продукти погано впливають на сон та спричиняють кошмари.
- П'ять продуктів, які втамують голод і не нашкодять фігурі.