Лікарі сказали, що потрібно їсти для покращення роботи мозку: фахівці обрали один продукт

Продукти, які ми споживаємо, безпосередньо впливають на здоров’я мозку. За словами неврологів, саме ягоди найкраще підтримують пам’ять і когнітивні функції. Про це пише Eatingwell.
Келліанн Ніотіс, доктор медичних наук, зазначила, що ягоди багаті на флавоноїди – природні антиоксиданти, які зменшують запалення і покращують взаємодію клітин мозку.
«Ці сполуки підтримують здоров’я мозку, зменшуючи запалення і покращуючи взаємодію між його клітинами», – пояснила лікарка.
Чорниця, за словами Жана-Рафаеля Шнайдера – це найкращий вибір серед ягід.
«Єдиний продукт, який я намагаюся їсти щодня – це чорниці. Вони можуть покращувати пам’ять і уповільнювати вікове зниження когнітивних функцій», – зазначив фахівець.
Крім цього, ягоди позитивно впливають на метаболізм, адже знижують рівень холестерину, тиск і цукор у крові.
Вітамін С у полуниці, малині чи ожині також сприяє захисту мозку від окисного стресу. Тому лікарі радять щодня додавати хоча б пів склянки ягід у раціон.
- Раніше ми писали, що вчені довели, що скандинавські харчові рекомендації знижують ризик ранньої смерті та корисні не лише для людини, а й для довкілля.