Спеції в каві: як прості добавки можуть змінити смак і підтримати здоров’я – поради від експерта

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
11
1 голос
Спеції в каві: як прості добавки можуть змінити смак і підтримати здоров’я – поради від експерта
Кава і кавові зерна. Фото: Facebook
Додавання спецій до ранкової кави не лише урізноманітнює смак, а й приносить користь організму. Гастроентеролог Вілл Булсевич радить корицю, куркуму та імбир для покращення травлення, зменшення запалення та підтримки серця.

Ранкова кава давно стала для багатьох незмінним ритуалом, що допомагає прокинутися та налаштуватися на день. Проте, як стверджує гастроентеролог Вілл Булсевич, звичайний напій можна зробити не лише смачнішим, а й кориснішим, додавши до нього спеції.

У своєму Instagram лікар розповів, які спеції рекомендує використовувати, щоб посилити позитивний вплив кави на організм.

Зокрема, він виділяє корицю, куркуму та імбир.

Кориця, за словами Булсевича, універсальна спеція з приємним солодким ароматом, яка добре поєднується з іншими спеціями і чудово доповнює каву. Її додавання допомагає покращити травлення та має протизапальні властивості.

Для тих, хто хоче зробити смак більш насиченим, гастроентеролог радить додати гарбузові спеції – суміш кориці, імбиру, мускатного горіха та гвоздики. Ця комбінація не лише збагатить смакові відчуття, а й підтримує імунітет, і готувати її можна в будь-яку пору року.

Особливої уваги заслуговує поєднання куркуми та імбиру. Ці спеції містять велику кількість антиоксидантів. Вони сприяють зменшенню запалення, полегшують болі в шлунку та підтримують здоров’я серця.

  • Гастроентеролог радить спробувати додавати ці спеції у вигляді спеціальних шотів або ж у каву з додаванням соєвого молока для більш м’якого смаку.

Читайте також: Ці чаї можуть нашкодити при діабеті: названо три популярні види, яких краще уникати