Японський майонез за 5 хвилин: швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво і переможниці «МастерШеф» Ненсі Топко

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
645
2
2 голоси
Японський майонез за 5 хвилин: швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво і переможниці «МастерШеф» Ненсі Топко
Японський майонез. Ілюстративна світлина. Фото: tsn
Ектор Хіменес-Браво разом із переможницею «МастерШеф» Ненсі Топко поділилися рецептом японського майонезу, який можна приготувати за 5 хвилин із простих інгредієнтів.

Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво і переможниця шоу «МастерШеф» Ненсі Топко поділилися швидким і незвичним рецептом японського майонезу, який можна приготувати всього за 5 хвилин. 

Інгредієнти

  • Яйце – 1 шт;
  • Цукор – 1 ч. л;
  • Сіль – ½ ч. л;
  • Гірчиця – 1 ч. л;
  • Рисовий оцет – 1 ст. л;
  • Лимонний сік – 1 ч. л;
  • Соєва олія – 150–200 мл.

Приготування

  1. Змішати всі інгредієнти в чаші блендера.
  2. Збити до однорідної, кремової текстури – і готово.
  3. Можна зберігати у холодильнику до тижня.
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

У коментарях до рецепта дехто висловлював здивування, чому саме цей соус названо японським, адже він містить звичні для нас продукти. Але родзинка криється у поєднанні рисового оцту, соєвої олії та мінімуму спецій, що й надає майонезу східного характеру.

«Так, а чого ж це він японський?😮»

«А чим відрізняється наш майонез від японського?😂»

«Так завжди роблю, але не знала, що майонез японський))»

Читайте також: Як приготувати коропа на вуглях в глазурі: авторський рецепт від переможниці «МастерШефу» Ненсі Топко