Як приготувати коропа на вуглях в глазурі: авторський рецепт від переможниці «МастерШефу» Ненсі Топко

Переможниця 15 сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Ненсі Топко показала, як приготувати філе коропа на вуглях в глазурі. Для приготування знадобиться мангал та сама прісноводна риба.
Ненсі Топко, переможниця 15 сезону кулінарного шоу «МастерШеф», показала у соцмережах відео майстеркласу з приготування коропа на вуглях в глазурі.
Переглянути цей допис в Instagram
Інгредієнти для маринаду риби:
- перець чилі;
- імбир;
- часник;
- соєвий соус;
- рибний соус;
- олія;
- мед або тростинний цукор;
- цедра лайму;
- сік лайму.
Спосіб приготування:
- зняти з коропа філе, трошки посолити;
- виставити на вуглі та смажити по дві хвилини з кожного боку;
- змастити маринадом з кожного боку по декілька разів, постійно перевертаючи. Повторити мінімум два рази з кожного боку;
- готову страву прикрасити свіжою зеленою цибулею та смаженим кунжутом.
Загальний час приготування до 10 хвилин, але залежить від розміру рибини.
- Нагадаємо, 28 червня відбувся суперфінал 15-го сезону шоу «МастерШеф», де 25-річна киянка Ненсі Топко з Києва здобула перемогу.
- Щоправда, реакція глядачів виявилася далеко не однозначною. Частина аудиторії захоплюється перемогою дівчини, вітаючи її з цим досягненням. Проте інші виявили відверте розчарування.