Як приготувати коропа на вуглях в глазурі: авторський рецепт від переможниці «МастерШефу» Ненсі Топко

Аватар Ілля Рябінін Ілля Рябінін
10
1 голос
Як приготувати коропа на вуглях в глазурі: авторський рецепт від переможниці «МастерШефу» Ненсі Топко
Філе коропа на мангалі. Ілюстративне фото: скриншот
Переможниця 15 сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Ненсі Топко показала, як приготувати філе коропа на вуглях в глазурі. Для приготування знадобиться мангал та сама прісноводна риба.

Ненсі Топко, переможниця 15 сезону кулінарного шоу «МастерШеф», показала у соцмережах відео майстеркласу з приготування коропа на вуглях в глазурі. 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений КАТЯ РИБАЛКА 🎣 (@she__ri)

Інгредієнти для маринаду риби:

  • перець чилі;
  • імбир;
  • часник;
  • соєвий соус;
  • рибний соус;
  • олія;
  • мед або тростинний цукор;
  • цедра лайму;
  • сік лайму.

Спосіб приготування:

  • зняти з коропа філе, трошки посолити;
  • виставити на вуглі та смажити по дві хвилини з кожного боку;
  • змастити маринадом з кожного боку по декілька разів, постійно перевертаючи. Повторити мінімум два рази з кожного боку;
  • готову страву прикрасити свіжою зеленою цибулею та смаженим кунжутом.

Загальний час приготування до 10 хвилин, але залежить від розміру рибини.

  • Нагадаємо, 28 червня відбувся суперфінал 15-го сезону шоу «МастерШеф», де 25-річна киянка Ненсі Топко з Києва здобула перемогу.
  • Щоправда, реакція глядачів виявилася далеко не однозначною. Частина аудиторії захоплюється перемогою дівчини, вітаючи її з цим досягненням. Проте інші виявили відверте розчарування.