Хіменес-Браво і переможниця «МастерШефу» Топко приготували смачний японський перекус: рецепт гункану

Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво разом із переможницею 15 сезону «МастерШефу» Ненсі Топко показали, як приготувати смачний гункан всього за кілька простих кроків.
Зірковий кулінар Ектор Хіменес-Браво не перестає дивувати прихильників новими рецептами з усього світу. Цього разу він об’єднав зусилля з переможницею 15-го сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Ненсі Топко, щоб приготувати традиційний японський перекус – гункан.
Гункан – це невеличкі «човники» з рису, загорнуті у водорості норі, з соковитою начинкою. Така страва зазвичай подається в суші-барах, але Ектор показав, що її легко зробити й удома всього за 15 хвилин і без зайвого клопоту.
Інгредієнти
- Рис (для суші) – 150 г;
- Вода – 2 ст. л;
- Рисовий оцет – 2 ст. л;
- Цукор – 1 ч. л;
- Сіль – ½ ч. л;
- Крабові палички – 100 г;
- Японський майонез – 2 ст. л;
- Лист норі – 1–2 шт;
- Ікра тобіко – для декору.
Приготування
- Змішайте воду, рисовий оцет, цукор і сіль – це основа для заправки рису.
- Відварений рис заправте сумішшю, обережно перемішайте.
- Крабові палички розірвіть на волокна, додайте японський майонез, перемішайте.
- Наріжте норі на смужки шириною 3–4 см.
- Сформуйте з рису невеликі овальні «човники», обгорніть норі, щоб утворився бортик.
- Покладіть всередину начинку, зверху – трохи ікри тобіко.
Переглянути цей допис в Instagram
- Нагадаємо, 28 червня відбувся суперфінал 15-го сезону шоу «МастерШеф». Українці дізналися ім’я переможця – ним стала Ненсі Топко із Києва. Щоправда, реакція глядачів виявилася далеко не однозначною. Частина аудиторії захоплюється перемогою Ненсі, вітаючи її з цим досягненням. Однак інші виявили відверте розчарування.
Читайте також: Від яблука з мівіною до вина з таранькою: шанувальники Хіменеса-Браво розкрили найдивніші вподобання у їжі