Хіменес-Браво і переможниця «МастерШефу» Топко приготували смачний японський перекус: рецепт гункану

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
2357
2
4 голоси
Хіменес-Браво і переможниця «МастерШефу» Топко приготували смачний японський перекус: рецепт гункану
Гункан. Ілюстративна світлина. Фото: vilki-palki
Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво разом із переможницею 15 сезону «МастерШефу» Ненсі Топко показали, як приготувати смачний гункан всього за кілька простих кроків.

Зірковий кулінар Ектор Хіменес-Браво не перестає дивувати прихильників новими рецептами з усього світу. Цього разу він об’єднав зусилля з переможницею 15-го сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Ненсі Топко, щоб приготувати традиційний японський перекус – гункан.

Гункан – це невеличкі «човники» з рису, загорнуті у водорості норі, з соковитою начинкою. Така страва зазвичай подається в суші-барах, але Ектор показав, що її легко зробити й удома всього за 15 хвилин і без зайвого клопоту.

 Інгредієнти

  • Рис (для суші) – 150 г;
  • Вода – 2 ст. л;
  • Рисовий оцет – 2 ст. л;
  • Цукор – 1 ч. л;
  • Сіль – ½ ч. л;
  • Крабові палички – 100 г;
  • Японський майонез – 2 ст. л;
  • Лист норі – 1–2 шт;
  • Ікра тобіко – для декору.

Приготування

  1. Змішайте воду, рисовий оцет, цукор і сіль – це основа для заправки рису.
  2. Відварений рис заправте сумішшю, обережно перемішайте.
  3. Крабові палички розірвіть на волокна, додайте японський майонез, перемішайте.
  4. Наріжте норі на смужки шириною 3–4 см.
  5. Сформуйте з рису невеликі овальні «човники», обгорніть норі, щоб утворився бортик.
  6. Покладіть всередину начинку, зверху – трохи ікри тобіко.
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

  • Нагадаємо, 28 червня відбувся суперфінал 15-го сезону шоу «МастерШеф». Українці дізналися ім’я переможця – ним стала Ненсі Топко із Києва. Щоправда, реакція глядачів виявилася далеко не однозначною. Частина аудиторії захоплюється перемогою Ненсі, вітаючи її з цим досягненням. Однак інші виявили відверте розчарування.

Читайте також: Від яблука з мівіною до вина з таранькою: шанувальники Хіменеса-Браво розкрили найдивніші вподобання у їжі