Ектор Хіменес-Браво показав рецепт ідеального десерту для підняття настрою: як приготувати

Канадський та український шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати ідеальний десерт, який точно подарує радість. Солодкий рецепт, який підкорить серце будь-якої господині, стане ідеальним доповненням до будь-якої події чи вечора.
В своєму Instagram Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом смачного кексу, який обов'язково підніме настрій і зробить день яскравішим.
Інгредієнти
📜 Кекс:
- Білий цукор — 200 г;
- Цедра лимонів — з 2 шт;
- Вершкове масло (розтоплене) — 115 г;
- Яйця — 2 шт;
- Ваніль — 1 ч. л;
- Лимонний сік — 2 ст. л;
- Натуральний йогурт або сметана — 110 г;
- Молоко — 1 ст. л;
- Борошно — 180 г;
- Сіль — ½ ч. л;
- Розпушувач — 2 ч. л.
📜 Лимонний сироп:
- Білий цукор — 100 г;
- Лимонний сік — 2 ст. л;
- Вода — 2 ст. л.
(Перемішайте та розігрійте в мікрохвильовці на 40 секунд — поки цукор не розчиниться).
📜 Лимонна глазур:
- Цукрова пудра — 65 г;
- Лимонний сік — 1 ст. л;
- Молоко — 1 ст. л.
(Перемішайте до гладкої текстури).
🧑🍳 Спосіб приготування
- Розітріть цедру лимонів із частиною цукру.
- Додайте вершкове масло, яйця, ваніль, лимонний сік, йогурт і молоко. Добре перемішайте.
- Всипте решту цукру, борошно, сіль і розпушувач. Обережно з’єднайте інгредієнти до однорідності.
- Перекладіть тісто у змащену маслом форму для хліба: Для форми 8×4 — випікайте 37–40 хв при 180°C. Для форми 9×5 — 33–35 хв при 180°C.
- Гарячий торт полийте сиропом — він вбере аромат і стане ще ніжнішим.
- Остиглий — покрийте глазур’ю і чаюйте з насолодою
ДИВИТИСЯ ВІДЕО
Досьє на Ектора
- Повне ім’я: Е́ктор Ісмае́ль Хіме́нес-Бра́во
- Дата народження: 14 січня 1972 р.
- Місце народження: Букараманга, Колумбія
- Професії: шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий, викладач
- Громадянство: Канада, Україна, Колумбія
- Нагороди: «The World Master Chef»
- Компанія: засновник Bravo Restaurant Group
- Телебачення: суддя проєкту «МастерШеф Україна»
Читайте також: Салат «Цезар» вдома! Ресторатор Кацурін показав рецепт відомої страви з анчоусами