Ектор Хіменес-Браво показав рецепт ідеального десерту для підняття настрою: як приготувати

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
81
1 голос
Ектор Хіменес-Браво показав рецепт ідеального десерту для підняття настрою: як приготувати
Ектор Хіменес-Браво. Фото: Instagram
Канадський та український шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати ідеальний десерт, який точно подарує радість. Солодкий рецепт, який підкорить серце будь-якої господині, стане ідеальним доповненням до будь-якої події чи вечора.

В своєму Instagram Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом смачного кексу, який обов'язково підніме настрій і зробить день яскравішим.

Інгредієнти

📜 Кекс:

  • Білий цукор — 200 г;
  • Цедра лимонів — з 2 шт;
  • Вершкове масло (розтоплене) — 115 г;
  • Яйця — 2 шт;
  • Ваніль — 1 ч. л;
  • Лимонний сік — 2 ст. л;
  • Натуральний йогурт або сметана — 110 г;
  • Молоко — 1 ст. л;
  • Борошно — 180 г;
  • Сіль — ½ ч. л;
  • Розпушувач — 2 ч. л.

📜 Лимонний сироп:

  • Білий цукор — 100 г;
  • Лимонний сік — 2 ст. л;
  • Вода — 2 ст. л.

(Перемішайте та розігрійте в мікрохвильовці на 40 секунд — поки цукор не розчиниться).

📜 Лимонна глазур:

  • Цукрова пудра — 65 г;
  • Лимонний сік — 1 ст. л;
  • Молоко — 1 ст. л.

(Перемішайте до гладкої текстури).

🧑‍🍳 Спосіб приготування

  1. Розітріть цедру лимонів із частиною цукру.
  2. Додайте вершкове масло, яйця, ваніль, лимонний сік, йогурт і молоко. Добре перемішайте.
  3. Всипте решту цукру, борошно, сіль і розпушувач. Обережно з’єднайте інгредієнти до однорідності.
  4. Перекладіть тісто у змащену маслом форму для хліба: Для форми 8×4 — випікайте 37–40 хв при 180°C. Для форми 9×5 — 33–35 хв при 180°C.
  5. Гарячий торт полийте сиропом — він вбере аромат і стане ще ніжнішим.
  6. Остиглий — покрийте глазур’ю і чаюйте з насолодою 

ДИВИТИСЯ ВІДЕО

Досьє на Ектора 

  • Повне ім’я: Е́ктор Ісмае́ль Хіме́нес-Бра́во
  • Дата народження: 14 січня 1972 р.
  • Місце народження: Букараманга, Колумбія
  • Професії: шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий, викладач
  • Громадянство: Канада, Україна, Колумбія
  • Нагороди: «The World Master Chef»
  • Компанія: засновник Bravo Restaurant Group
  • Телебачення: суддя проєкту «МастерШеф Україна»

Читайте також: Салат «Цезар» вдома! Ресторатор Кацурін показав рецепт відомої страви з анчоусами