Три рецепти зі смаком Різдва від Євгена Клопотенка: «‎Все в апельсинах»

Аватар Аліна Сівак Аліна Сівак
123
1 голос
Три рецепти зі смаком Різдва від Євгена Клопотенка: «‎Все в апельсинах»
Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Український шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував нестандартно використати апельсини у святковому меню. Він показав одразу три страви, які легко приготувати вдома.
Зміст

Відомий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко показав три неймовірно смачні страви з фруктом, який більшість полюбляє їсти взимку – апельсином.

Такий варіант не лише прикрасить новорічний стіл, а й зробить його більш різноманітним. Рецептами Євген поділився на своїй сторінці в Instagram.

Зірковий кухар продемонстрував одразу три незвичні страви – від солодкого кексу до картоплі з цитрусовими нотами.

Кекс з апельсинами

Як зазначив Євген, ця страва дуже новорічна та надзвичайно смачна, тож її обов’язково варто приготувати.

Інградієнти:

  • Апельсин – 1 штука;
  • Борошно – 360 грам;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Масло вершкове – 50 грам;
  • Сіль, цукор, ваніль – за смаком;
  • Кефір – 250 мл;
  • Спеції для глінтвейну.

Скрін з відео

Спосіб приготування:

У миску всипати борошно, додати яйця, шматочок масла та кефір. Потім додати сіль і цукор за смаком. Розім’яти спеції для глінтвейну, додати цедру та «філе» апельсина.

Євген рекомендує запікати кекс при температурі 160 градусів протягом 40 хвилин у мультипечі.

Курячі стегна з апельсинами

Кухар назвав цю страву простою та швидкою у приготуванні.

Інградієнти:

  • Курячі стегна – 4 штуки;
  • Мед, розмарин –  за смаком;
  • Апельсин – 2 штуки.

Скрін з відео

Спосіб приготування:

До стегон додати розмарин, трохи меду та порізані кружальцями апельсини. Усе перемішати та викласти в мультипіч. Смажити при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.

Картопля з імбирем та апельсином

Інградієнти:

  • Апельсин – 2 штуки;
  • Картопля – 500 грам;
  • Мед, розмарин – за смаком;
  • Корінь імбиру – 30 грам.

Скрін з відео

Спосіб приготування:

Порізати картоплю, додати мед, розмарин та імбир. Добре вичавити сік з двох апельсинів і перемішати. Запікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Такі страви хоч і досить пікантні та незвичні, однак точно здивують гостей і стануть яскравим акцентом святкового столу.

Читайте по темі