Смачне засолене сало всього за п'ять днів: відомий кулінар Клопотенко вразив простим рецептом
Сало – класична закуска, яка смакує майже всім, але його легко зробити ще смачнішим і збільшити термін зберігання за допомогою простого способу засолювання в банці.
Свіже сало – це чудова закуска, яку можна зробити ще смачнішою і продовжити її зберігання завдяки засолюванню в банці. Для цього вам знадобляться мінімум інгредієнтів і трохи часу, повідомляє сайт Євгена Клопотенка.
Інгредієнти засоленого сала
- 1 кг свіжого сала
- 200 г солі (найкраще велика кам’яна, без йоду)
- Пучок петрушки для подачі (за бажанням)

Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Як правильно засолити сало
- Сало промийте, обсушіть паперовим рушником та поріжте на шматки, які зручно вмістяться у трилітрову банку.
- Висипте сіль у глибоку миску та ретельно обваляйте в ній кожен шматочок сала.
- На дно чистої сухої банки насипте трохи солі, покладіть 1-2 шматки сала та присипте їх зверху сіллю. Продовжуйте викладати сало шарами, пересипаючи сіллю, поки банка не заповниться.
- Закрийте банку кришкою та поставте у холодильник або прохолодне темне місце з температурою +2 чи +5°C на 5-7 днів.
Готове засолене сало зберігається у скляній банці в холодильнику 2-2,5 місяці. Для тривалого зберігання можна загорнути його в харчову плівку та заморозити до 6 місяців.
Читайте по темі
- Раніше ми повідомляли секрети приготування смачного борщу: інколи варто не забувати про сало.
- Також ми розповідали рецепт незвичної страви, картопляного шашлику з м'ясом.