Смачне засолене сало всього за п'ять днів: відомий кулінар Клопотенко вразив простим рецептом

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
468
2 голоси
Смачне засолене сало всього за п'ять днів: відомий кулінар Клопотенко вразив простим рецептом
Засолене сало. Фото ілюстративне: ТСН
Сало – класична закуска, яка смакує майже всім, але його легко зробити ще смачнішим і збільшити термін зберігання за допомогою простого способу засолювання в банці.

Свіже сало – це чудова закуска, яку можна зробити ще смачнішою і продовжити її зберігання завдяки засолюванню в банці. Для цього вам знадобляться мінімум інгредієнтів і трохи часу, повідомляє сайт Євгена Клопотенка.

Інгредієнти засоленого сала

  • 1 кг свіжого сала
  • 200 г солі (найкраще велика кам’яна, без йоду)
  • Пучок петрушки для подачі (за бажанням)

клопотенко
Євген Клопотенко. Фото: Instagram

Як правильно засолити сало

  • Сало промийте, обсушіть паперовим рушником та поріжте на шматки, які зручно вмістяться у трилітрову банку.
  • Висипте сіль у глибоку миску та ретельно обваляйте в ній кожен шматочок сала.
  • На дно чистої сухої банки насипте трохи солі, покладіть 1-2 шматки сала та присипте їх зверху сіллю. Продовжуйте викладати сало шарами, пересипаючи сіллю, поки банка не заповниться.
  • Закрийте банку кришкою та поставте у холодильник або прохолодне темне місце з температурою +2 чи +5°C на 5-7 днів.

Готове засолене сало зберігається у скляній банці в холодильнику 2-2,5 місяці. Для тривалого зберігання можна загорнути його в харчову плівку та заморозити до 6 місяців.

Читайте по темі