Несподіваний десерт від Ярославського: рецепт тірамісу з млинців, які готуються на пательні

Аватар Юлія Шкурат Юлія Шкурат
132
2 голоси
Несподіваний десерт від Ярославського: рецепт тірамісу з млинців, які готуються на пательні
Володимир Ярославський. Фото: Instagram Володимира Ярославського
Володимир Ярославський показав у соцмережах детальний рецепт тірамісу з млинців і закликав готувати десерт усіх, кому хочеться чогось смачного та неважкого.
Зміст

Як Ярославський пропонує приготувати тірамісу з млинців?

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський у своєму дописі в соцмережах поділився рецептом тірамісу з млинців і порадив його всім, хто прагне простого та смачнішого десерту. Він написав:

«Якщо хочеться чогось смачного, звичного та незвичного одночасно… то готуємо Торт з Млинців».

Також кухар показав процес приготування та детально розписав інгредієнти.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Volodymyr Yaroslavskyi Lucky (@yaroslavskyi_vova)

Інгредієнти для тірамісу з млинців:

Для млинців вам знадобляться:

  • 2 великі яйця,
  • 190 г борошна,
  • 45 г какао,
  • 35 г цукру
  • 10 г ванільного цукру, які слід змішати з 200 мл молока.

До цієї суміші потрібно додати 360 г гарячого молока, а також 30 г олії та 30 г теплого вершкового масла.

Для ідеального крему спочатку підготуйте основу:

  • 500 г маскарпоне
  • 700 г вершків жирністю 30-35%.
  • 1 ч. ложку свіжо меленої кави
  • від 150 г до 180 г цукру або цукрової пудри, щоб досягти бажаної солодкості.

Завершальний штрих - від 50 г до 75 г амаретто, а для декору потрібна лише трішки какао для посипки.

Спосіб приготування тірамісу з млинців:

Млинці:

  • Змішайте вінчиком першу частину інгредієнтів до консистенції сметани, уникаючи збивання, щоб не було піни та ламких країв.
  • Влийте майже закипівше молоко, помішайте, а потім додайте олію та розтоплене масло, щоб змащувати пательню та млинці.
  • Печіть тоненькі млинці 🥞 на невеликому вогні.

Володимир Ярославський. Фото: Instagram Володимира Ярославського

Крем та Збірка:

  • Розбийте маскарпоне з цукром/пудрою, додайте дрібно мелену каву для аромату та амаретто для нотки тірамісу.
  • Окремо збийте вершки та поетапно поєднайте їх із маскарпоне.
  • Частину крему відберіть у кондитерський мішок для декору. Усі млинці змастіть кремом (приблизно 2 ст. ложки на корж).
  • Вирівняйте краї залишками крему, прикрасьте зверху з мішка, посипте какао і дайте торту постояти мінімум пару годин.

У чому унікальність рецепта тірамісу з млинців від Ярославського?

Шеф зазначив, що цей десерт можна готувати на одній пательні, що особливо зручно для тих, хто не хоче витрачати багато часу. Він також додав, що використовує кухонне приладдя Vinzer, яке, за його словами, забезпечує комфорт у приготуванні.

Читайте по темі:

  • Володимир Ярославський вже розкривав секрет смачної запеченої курки, яка має бути на новорічному столі кожного.
  • Статистика демонструє, що українці обожнюють снеки, але вчені рекомендують уникати певного рецепта снеків.
  • Тістечко «Мурашник» можна приготувати у домашніх умовах. Переможниці «МастерШеф» розкрила подробиці рецепту.