Святкова качка без нервів: простий рецепт від зірки «МастерШефу» Ярославського, який завоює новорічний стіл

Аватар Олена Кобилянська Олена Кобилянська
281
1 голос
Святкова качка без нервів: простий рецепт від зірки «МастерШефу» Ярославського, який завоює новорічний стіл
Володимир Ярославський. Фото: Instagram
Святкова качка без зайвого клопоту. Зірка проєкту «МастерШеф» Володимир Ярославський поділився простим рецептом ніжної, ароматної, запеченої качки з яблуками.

Відомий український кухар та суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський поділився рецептом святкова качки, яка легка в приготування та може стати головною стравою новорічного столу. 

За рецептом, потрібно взяти качку вагою близько 2,2 кг, натерти її сіллю та спеціями, а всередину покласти очищені часточки зелених яблук. Кухар наголосив, що важливо запікати качку щільно закритою в гусятниці або під фольгою, щоб м’ясо не пересохло. 

Скріншот. Джерело: Instagram

Перед запіканням Ярославський радить змастити птицю сумішшю меду та гірчиці й дати їй промаринуватися хоча б кілька годин. Рецептом Ярославський поділився у мережі Instagram.

Інгредієнти

  • Качка (приблизно 2,2 кг)
  • Гірчиця – 70 г
  • Мед – 80–90 г
  • Зелені яблука (краще «Семиренка») – 6–7 шт.
  • Картопля – 7 невеликих шт.
  • Сіль – 26 г
  • Перець чорний та духмяний, сухий часник, підкопчена паприка, коріандр, мускат – за бажанням
  • Трохи води або 70 г вина
  • Коренеплоди (за бажанням)

Спосіб приготування

Качку слід промити, обсушити, видалити залишки пір’я і відрізати третю фалангу крила. Птицю натирають сіллю та спеціями. Яблука очищають і ріжуть часточками. Мед змішують із гірчицею, додають яблука та фарширують качку. 

Залишком медово-гірчичної суміші змащують поверхню. За словами кулінара, найкраще залишити птицю маринуватися на ніч або хоча б на кілька годин.

На дно гусятниці викладають картоплю та коріння, зверху – качку з рештою яблук, поливають маринадом. Потім щільно накривають пергаментом і кришкою або фольгою.

Страва запікається у два етапи:

  • 1 година при 180°C
  • ще 3 години при 120°C

Після цього фольгу відкривають, качку поливають соком та підрум’янюють при 200–220°C до появи рум’яної скоринки.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Volodymyr Yaroslavskyi Lucky (@yaroslavskyi_vova)

Володимир Ярославський радить

Для максимальної соковитості кухар пропонує зробити попереднє вимочування в сольовому розчині (50 г солі на 1 л води протягом доби). 

Якщо готуєте завчасно – залиште качку в духовці при 75°C, щільно закривши, аби вона залишалась гарячою і ніжною.

Ярославський запевняє, що такий рецепт допоможе без турбот приготувати страву, яка стане окрасою будь-якого святкового столу.

Читайте також