Смачно та корисно: переможниця «МастерШеф» Глінська показала рецепт паштету, який люблять її доньки
Переможниця шоу «МастерШеф 2» на СТБ, українська кулінарка і блогерка Єлизавета Глінська в Instagram розмістила рецепт смачного паштету.
«Дівчата, я знаю, що деякі дітки ні в яку не їдять печінку. Але мої дівчата полюбляють оцей паштет саме за цим рецептом. Він ніжний, солодкуватий, смачний», – повідомила Глінська.
Інгредієнти для рецепту паштета від Єлизавети Глінської

Такий паштет їдять навіть діти. Фото: depositphotos.com
Інгредієнти для рецепту паштета від Єлизавети Глінської – це не просто перелік продуктів, а справжня кулінарна палітра, де кожен компонент має своє значення й створює гармонійний смак страви.
-
300 г печінки курячої, кролячої або індичої (зачистити)
-
100 г цибулі
-
100 г моркви
-
10 мл оливкової олії
-
50 г масла гхі або якісного вершкового 82%.
Приготування паштету за рецептом Єлизавети Глінської
Перш ніж перейти безпосередньо до процесу приготування, варто підготувати всі необхідні продукти та створити затишну атмосферу на кухні. Адже саме дрібні деталі роблять кулінарний процес приємним і надихаючим:
- У невелику посудину для запікання нарізати дрібно моркву, цибулю, печінку (великі шматочки).
- Поставити страву в духовку й запікати за 170 °C протягом 30 хвилин.
- Додати вершкове масло, збити блендером до однорідної консистенції.
Що відомо про кулінарку Єлизавету Глінську
Єлизавета Глінська народилася 1983 року в Запоріжжі. Закінчила Кримський державний гуманітарний інститут із дипломом магістра академічного вокалу.
Після перемоги на «МастерШеф 2» пройшла навчання у французькій кулінарній школі Le Cordon Bleu та заснувала власну кондитерську школу.
У травні 2022 року кулінарка вийшла заміж за підприємця Максима Большакова. У грудні 2024-го повідомила, що народила двійню – доньки з’явилися на світ у листопаді.
Читайте також
- Ми писали, що відомий кухар і суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський розкрив секрет приготування давньої української страви — шпундри.
- А відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво разом із переможницею 15-го сезону шоу «МастерШеф» Ненсі Топко продемонстрували, як легко приготувати смачний гункан у кілька кроків.