На буряковому квасі: зірка «МастерШеф» Ярославський вразив рецептом древньої української страви

Володимир Ярославський, знаний кухар та суддя шоу «МастерШеф», поділився секретом приготування давньої української страви, яка називається шпундра.
Відомий український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився оригінальним рецептом шпундри – стародавньої української страви, рецепт якої базується на буряковому квасі.
«Шпундра - давня українська страва, яка з’явилася задовго до згадки в «Енеїді» Котляревського. Мені давно хотілося приготувати саме автентичний рецепт - на буряковому квасі», – написав Ярославський в Instagram.
Основні інгредієнти шпундри
- 500 г сала
- 1300 г свинячої лопатки
- 500 г цибулі
- 1200 г очищених буряків
- 1400 мл бурякового квасу
- 1 велика головка часнику
- чилі, зелень, сіль та перець
- 2–3 ст. л. борошна
Як приготувати буряковий квас (поставити за тиждень)
- Червоний буряк нарізати скибками.
- Покласти у трилітрову банку на 2/3.
- Залити чистою водою.
- За бажанням додати ложку розсолу з капусти чи огірків.
- Накрити марлею й залишити бродити.
Приготування шпундри крок за кроком
- Нарізати сало та висмажити до шкварок.
- Шкварки вийняти, а на витопленому жирі обсмажити свинячу лопатку до золотистої скоринки.
- Додати цибулю та злегка підсмажити.
- Покласти нарізані буряки й трохи протушкувати.
- Влити буряковий квас, посолити та поперчити. Тушкувати на малому вогні до м’якості буряка.
- Додати суміш рідини з борошном для густоти.
- Наприкінці додати часник і чилі, протушкувати ще 5 хвилин. Подавати з зеленню та шкварками.
Раніше ми повідомляли про незвичний рецепт від Олександра Ярославського, який представив підписникам шаурму не з м'яса, а з кабачків.