Ніжна креольська паста з куркою: Ектор Хіменес-Браво розкрив секрет ситної і смачної страви
Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом ніжної креольської пасти з куркою, яку можна приготувати за лічені хвилини. Шеф запевняє: страва вийде ситною, ароматною та надзвичайно смачною.
Відомий кулінар і суддя проєкту «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом смачної креольської пасти з куркою. Його він виклав на своїй сторінці у соцмережі Instagram.
За словами шеф-кухаря, ця страва підійде, якщо хочеться швидко щось приготувати і не стояти довго біля плити.
«Коли хочеться швидко, ситно й дуже смачно – цей рецепт відмінно підійде 🤌», – написав він у дописі.

Креольська паста з куркою. Фото: Скрін
Рецепт складається з доступних інгредієнтів, які багато хто має у холодильнику.
Інгредієнти:
- 📜 Для курки:
- Куряче філе – 4 шт
- Олія – 3 ст. л.
- Часниковий порошок – 2 ч. л.
- Каджунська приправа (або суміш гострих та ароматних приправ) – 2 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком
- 📜 Соус:
- Часник – 5 зубців (подрібнити)
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Вершки 30% – 1,5 склянки
- Петрушка – ½ склянки (нарізана)
- Пармезан – 1 склянка (натертий)
- Фетучіні @golden.pasta.ua – 200 г
- Часниковий порошок – 1 ч. л.
- Сіль, перець – за смаком
👨🍳 Спосіб приготування:
- 1. Змішайте часниковий порошок, приправи, сіль і перець. Натріть курячі філе з обох боків.
- 2. Розігрійте олію на середньо-високому вогні. Смажте курку 6–8 хв з кожного боку до рум’яної скоринки. Перекладіть на тарілку.
- 3. У тій самій сковороді додайте часник і вершкове масло, перемішайте. Влийте вершки й доведіть до легкого кипіння.
- 4. Паралельно відваріть фетучіні до стану al dente. Перекладіть пасту прямо в соус. Додайте часниковий порошок, сіль, перець. Тушкуйте 5 хвилин, щоб соус огорнув кожну стрічку.
- 5. Зніміть з вогню. Додайте пармезан і петрушку. Зверху покладіть нарізану слайсами курку.
Готова страва виходить ароматною, ніжною та по-справжньому зігріваючою – ідеальний варіант для швидкої вечері.
- Нагадаємо, раніше ми писали, що Ектор Хіменес-Браво продовжує дивувати смачними та легкими рецептами на своїй сторінці в Instagram. Цього разу шеф-кухар поділився рецептом домашніх ватрушок із карамелізованою грушею.