Домашні ватрушки від Ектора Хіменеса-Браво: зірка «МастерШефу» показав легкий рецепт десерту

Відомий шеф та суддя шоу «МастерШеф» поділився новим десертним рецептом зі своїми підписниками. Цього разу кулінар приготував ароматні ватрушки з кремом і карамелізованою грушею — просту, але вишукану страву, яку легко повторити вдома.
Тож рецепт від Ектора:
Інгредієнти (на 8 булочок):
Тісто:
• Молоко – 150 мл (тепле);
• Яйця – 2 шт;
• Цукор – 50 г;
• Сіль – 5 г;
• Вершкове масло – 100 г (розтоплене);
• Дріжджі Saf-Instant Золотий – 11 г;
• Борошно – 450 г;
• 1 яйце – для змащування.
Крем:
• Молоко – 400 мл;
• Яйця – 3 шт;
• Ваніль – 1 ст. л.;
• Цукор – 70 г;
• Кукурудзяний крохмаль – 30 г.
Карамелізована груша:
• Груша – 2 шт;
• Цукор – 2 ст. л.;
• Вершкове масло – 1 ст. л.;
• Крапля лимонного соку.
Крихта:
• Вершкове масло (розтоплене) – 30 г;
• Борошно – 70 г;
• Цукор – 10 г.
Спосіб приготування:
1. Тісто.
У тепле молоко додайте яйця, цукор і дріжджі. Перемішайте.
Додайте сіль, масло, поступово всипайте борошно. Замісіть до гладкої структури.
Викладіть у змащену миску, накрийте й залиште на 1–2 години до збільшення вдвічі.
2. Крем.
Змішайте молоко, яйця, цукор і ваніль. Відлийте частину, додайте крохмаль, поверніть до сотейника й варіть, помішуючи, доки не загусне. Охолодіть.
3. Карамелізована груша.
На середньому вогні розтопіть масло з цукром до карамелі, додайте груші. Обсмажте 3–5 хв до м’якості.
4. Крихта.
Змішайте масло, борошно й цукор до утворення крихти.
5. Формування.
Поділіть тісто на кульки по 70–80 г, залиште на 40 хв.
Зробіть заглиблення, наповніть кремом і карамелізованою грушею, зверху — крихта.
Змастіть яйцем і випікайте при 200°C 15–18 хвилин до золотистої скоринки.
- Нагадаємо, днями Ектор привітав кухарів з професійним святом та разом зі своєю колегою Ольгою Мартиновською готували домашні, ароматні пиріжки за рецептом якому Ольгу свого часу навчила мама. Ведучі «МастерШефу» весело провели час за приготуванням. На думку Ектора, такі рецепти ніколи не вийдуть із моди.