Перлова каша без злипання: простий рецепт і важливі поради для кожного кулінара

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
284
2
1 голос
Перлова каша без злипання: простий рецепт і важливі поради для кожного кулінара
Перлова каша. Фото ілюстративне: Freepik
Багато хто уникає перловки через те, що вона часто виходить твердою або клейкою, але просте слідування правилам допоможе вам уникнути розповсюджених помилок.

Перлова каша – проста, але поживна страва, яка чудово смакує і як гарнір, і як самостійна вечеря. Якщо дотриматися кількох простих кроків, вона вийде розсипчастою, ароматною та без жодного натяку на липкість, повідомляє ТСН.

Інгредієнти страви

  • перлова крупа – 1 склянка
  • вода – 4 склянки
  • сіль – 1 ч. ложка

Спосіб приготування

  • Спочатку крупу потрібно добре промити і замочити у холодній воді щонайменше на кілька годин, а краще – на ніч. Це допоможе зерну стати м’якшим і швидше зваритися.
  • Зранку злийте воду, знову промийте перловку та залийте свіжою водою.

каша, перлова
Перлова каша. Фото ілюстративне: smak.menu

  • Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть близько 4-5 хвилин. Потім відцідіть воду й обмийте крупу ще раз.
  • Поверніть крупу в каструлю, налийте 4 склянки чистої води, додайте сіль і варіть на слабкому вогні 25–30 хвилин, доки зерна стануть м’якими.
  • Коли перловка готова, воду можна злити, крупу промити гарячою водою, а потім повернути на плиту на кілька хвилин, щоб випарувалася зайва волога.

За бажанням додайте шматочок вершкового масла – воно зробить кашу ще смачнішою та ароматнішою.

Щоб каша вийшла особливо розсипчастою, після варіння накрийте каструлю рушником і дайте їй «дійти» під кришкою 10-15 хвилин