«Без м'яса та з адигейським сиром»: у Дніпрі приготували понад 300 літрів борщу – встановлено рекорд України

Аватар Сергій Маламура Сергій Маламура
10
1 голос
«Без м'яса та з адигейським сиром»: у Дніпрі приготували понад 300 літрів борщу – встановлено рекорд України
«Рекордний» борщ. Фото: Суспільне
У Дніпрі встановили новий національний рекорд. Там просто неба приготували понад 300 літрів вегетаріанського борщу. За словами кухарів, страву готували без м'яса, але із сиром та квасолею.

У Дніпрі 12 жовтня пройшов благодійний фестиваль «Смак Добра: 1 000 000 обідів що об’єднують». Окрім концертів та різноманітних майстер-класів, там встановили рекорд України - вперше приготувавши 309 літрів вегетаріанського борщу. Про це повідомляє Суспільне. 

За словами кухаря Дмитра, окрім традиційних інгридієнтів до страви додали болгарський перець та адигейський сир. 

«Буряка десь кілограмів 20, моркви — 15, картоплі — 50, капусти — 25, квасолі буде 20, ще сиру 15, ну й кропу пів відра кидаємо. Ми подумали які інгредієнти зможемо цілий сезон кидати сюди. Це такий домашній рецепт, без м'яса, з сиром та квасолею», - розповів Дмитро.

Благодійний захід влаштували, аби відзначити досягнення у вигляді мільйона обідів для нужденних від початку повномасштабного вторгнення, розповів керівник благодійного фонду «Їжа Життя Дніпро» Юрій Варава.

«Це цифра, котра розповідає цілу історію нашого життя за роки війни. У нас чотири напрямки — годування нужденних, гуманітарні експедиції в прифронтові та деокуповані території. Також допомагаємо на місцях атак й роздаємо через інтернет проднабори», - сказав він.

Окрім приготування «рекордного» борщу, для гостей влаштували концерт та провели різноманітні майстер-класи. Збирали також кошти на гарячі обіди для нужденних та закупівлю «Буса Добра», яким доставлятимуть їжу тим, хто її потребує.

  • Нагадаємо, дієтолог Олег Швець пояснив, чи можна вважати борщ здоровою стравою навіть для тих, хто дотримується дієти. Виявилося, що ця національна страва цілком підходить для збалансованого харчування.