«Українкам на дієті до уваги: науковець зізнався, чи справді борщ є корисною стравою»

Національна українська страва – борщ – може бути частиною збалансованої дієти. І навіть хліб із салом, що традиційно подають до нього, не зашкодять фігурі.
Кандидат медичних наук, президент Асоціації дієтологів України Олег Швець в інтерв’ю РБК-Україна пояснив, що борщ корисний, якщо не перевантажувати його жиром.
«Борщ – це чудова і корисна страва. До неї немає зауважень, крім одного – якщо борщ містить занадто багато жиру. Це може бути несприятливим фактором для людей, які контролюють вагу», – зазначив він.
Швець наголосив, що у борщі є всі потрібні компоненти: овочі, білок, сметана та часник. А навіть улюблені пампушки з салом – це не шкідливість, а частина здорового раціону.
«Я б рекомендував обирати житній хліб. А трохи сала точно не зашкодить. Жири цієї групи людина теж має споживати. У середньому – 20–25 г на день», – підсумував дієтолог.
Борщ, за словами експерта, – це не лише культурна спадщина, а й приклад того, як національна кухня може бути основою здорового харчування.
- Раніше ми писали, що фахівчиня Тейлор Берггрен стверджує, що фісташки – не лише смаколик до пива, а й потужне джерело поживних речовин. Експерти назвали п’ять доказів того, чому їх варто додати в раціон.