Соковита рибка з одеського Привозу за рецептом Ектора: 10 хвилин часу і жодного посуду

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
11
1 голос
Соковита рибка з одеського Привозу за рецептом Ектора: 10 хвилин часу і жодного посуду
Ектор Хіменес-Браво. Фото: Instagram
Відомий шеф-кухар пропонує приготувати одеську рибку всього за 10 хвилин у пергаменті, що дозволяє зберегти весь смак і користь страви без зайвої олії та брудного посуду.

Відомий шеф-кухар і суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво представив свій швидкий та корисний рецепт одеської рибки, який можна приготувати всього за 10 хвилин.

Родзинка страви – готування в пергаменті, що дозволяє рибі залишатися соковитою без жодної краплі олії на сковороді.

Читайте також: Що їсти з яйцями, щоб не нашкодити серцю: відомі результати нового дослідження

За словами кулінара, секрет смаку полягає у поєднанні каперсів, помідорів, анчоусів та ароматної лимонної цедри. Такий спосіб приготування не лише зберігає користь продуктів, а й значно спрощує процес, тому що після вечері посуд майже не доведеться мити.

Інгредієнти на 1 порцію

  • помідори – 2 шт. (приблизно 200 г)
  • анчоуси (хамса або тюлечка) – від 5 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • цедра лимона – 3 чверті лимона
  • каперси – 1 ч. л.
  • петрушка – 1 гілочка
  • сіль – за смаком
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Читайте також: Ярославський розкрив секрет легендарної страви баба гануш: рецепт від судді «МастерШеф»

Приготування

  • Помідори нарізати товстими кружальцями, викласти на пергамент.
  • Посолити, додати анчоуси, подрібнений часник, цедру лимона, каперси та рубану петрушку.
  • Полити оливковою олією, за бажанням збризнути лимонним соком.
  • Щільно загорнути у пергамент «конвертиком».
  • Готувати у мікрохвильовці 7-10 хвилин або в духовці при 180°C приблизно 15 хв.
  • Подавати прямо в пергаменті.

Читайте також: «Піца, як у харківському буфеті»: простий рецепт від Хіменеса-Браво та суперфіналіста 15 сезону «МастерШеф»

Калорії та енергетична цінність страви

  • Калорійність: ~215 ккал
  • Білки: ~9.4 г
  • Жири: ~16.5 г
  • Вуглеводи: ~9.4 г
  • Клітковина: ~2.9 г

Раніше ми повідомляли, що Ектор Хіменес-Брав поділився новим рецептом пасти з атмосферою українських гір.

Читайте також: Який салат стає смачнішим за ніч, а який зіпсується за годину – розбір п’яти найпопулярніших рецептів