Соковита рибка з одеського Привозу за рецептом Ектора: 10 хвилин часу і жодного посуду

Відомий шеф-кухар і суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво представив свій швидкий та корисний рецепт одеської рибки, який можна приготувати всього за 10 хвилин.
Родзинка страви – готування в пергаменті, що дозволяє рибі залишатися соковитою без жодної краплі олії на сковороді.
Читайте також: Що їсти з яйцями, щоб не нашкодити серцю: відомі результати нового дослідження
За словами кулінара, секрет смаку полягає у поєднанні каперсів, помідорів, анчоусів та ароматної лимонної цедри. Такий спосіб приготування не лише зберігає користь продуктів, а й значно спрощує процес, тому що після вечері посуд майже не доведеться мити.
Інгредієнти на 1 порцію
- помідори – 2 шт. (приблизно 200 г)
- анчоуси (хамса або тюлечка) – від 5 шт.
- часник – 1 зубчик
- цедра лимона – 3 чверті лимона
- каперси – 1 ч. л.
- петрушка – 1 гілочка
- сіль – за смаком
- оливкова олія – 1 ст. л.
Читайте також: Ярославський розкрив секрет легендарної страви баба гануш: рецепт від судді «МастерШеф»
Приготування
- Помідори нарізати товстими кружальцями, викласти на пергамент.
- Посолити, додати анчоуси, подрібнений часник, цедру лимона, каперси та рубану петрушку.
- Полити оливковою олією, за бажанням збризнути лимонним соком.
- Щільно загорнути у пергамент «конвертиком».
- Готувати у мікрохвильовці 7-10 хвилин або в духовці при 180°C приблизно 15 хв.
- Подавати прямо в пергаменті.
Читайте також: «Піца, як у харківському буфеті»: простий рецепт від Хіменеса-Браво та суперфіналіста 15 сезону «МастерШеф»
Калорії та енергетична цінність страви
- Калорійність: ~215 ккал
- Білки: ~9.4 г
- Жири: ~16.5 г
- Вуглеводи: ~9.4 г
- Клітковина: ~2.9 г
Раніше ми повідомляли, що Ектор Хіменес-Брав поділився новим рецептом пасти з атмосферою українських гір.
Читайте також: Який салат стає смачнішим за ніч, а який зіпсується за годину – розбір п’яти найпопулярніших рецептів